Πέντε ξεχωριστές ιστορίες των «μικρών» της Super League

Πέντε ξεχωριστές ιστορίες των «μικρών» της Super League

Ενδιαφέρουσες μεταγραφικές ιστορίες δεν έχουν μόνο οι... μεγάλοι της Super League.

Κάθε καλοκαίρι το ενδιαφέρον των φιλάθλων επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τις μεταγραφές. Έτσι και στην Ελλάδα. Ενώ οι περισσότεροι ασχολούμαστε με τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος υπάρχουν και μεταγραφές που ενώ κρύβουν ωραίες ιστορίες δεν τυγχάνουν της ίδιας προβολής.

Ντύθηκε Σουηβός ο Περέα!

Ο Κολομβιανός σέντερ φορ αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι από τον ΠΑΣ Γιάννινα για ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ με την προηγούμενη ομάδα του τον Παναθηναϊκό να κρατάει ένα ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%. Στα Γιάννενα έκανε εκπληκτική σεζόν πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 32 εμφανίσεις. Και ενώ ομάδες σαν την ΑΕΚ τον είχαν στην λίστα τους ο Περέα εξαργύρωσε την πολύ καλή χρονιά με την μεταγραφή του στην Στουτγκάρδη  με ποσό ρεκόρ για τους Ηπειρώτες που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Από την πώληση αυτή βγαίνει κερδισμένος και ο Παναθηναϊκός που βρίσκει ένα «δώρο» αξίας 500 χιλιάδων ευρώ που θα τον βοηθήσουν να κλείσει τις όποιες ανοιχτές μεταγραφικές εξελίξεις υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης : Βασίλη Σουρλή πιάσε μια… ασίστ

Σάλιακας στην Σανκτ Πάουλι.

Πριν όμως τη μεταγραφή του Περέα υπήρξε μια μετακίνηση που δεν έκανε την αίσθηση που θα περιμέναμε. Ο Μανώλης Σάλιακας, ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ του πρωταθλήματος, υπέγραψε και αυτός στην Γερμανία για χάρη της Σανκτ Πάουλι ως ελεύθερος για τα επόμενα 3 χρόνια. Στην χρονιά που μας πέρασε ο διεθνής αμυντικός κατέγραψε 31 εμφανίσεις με 1 γκολ και 4 ασίστ. Ο Κρητικός μπακ που είναι προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού είχε ακουστεί για μεγάλες ομάδες της Ελλάδας όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Τελικά μετά την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε θα κυνηγήσει το όνειρο να αγωνιστεί σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο.

Στην Νίκαια μέχρι το 2024.

Ήρθε πέρυσι στην Νίκαια για να είναι ο αρχηγός της άμυνας του Ιωνικού. Παρά τα 35 του χρόνια η πείρα του Ουκρανού στόπερ ήταν τόσο σημαντική που βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει εύκολα στην Superleague 1 ενώ πριν ξεκινήσει η σεζόν ήταν ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Το συμβόλαιο του έληξε και η πρώην ομάδα του, η ΑΕΚ θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της.Ο Ματίας Αλμέϊδα μίλησε μαζί του ώστε να υπάρχει σαν μια έξτρα λύση που θα βοηθήσει με την προσωπικότητά του και την εμπειρία. Εκείνος απέρριψε την πρόταση της Ένωσης γιατί ήθελε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ανανέωσε με τους Νικαιώτες μέχρι το 2024 ώστε να ηγηθεί και φέτος στην προσπάθεια των μπλε για την παραμονή.

Ο Κουλούρης ξανά ευρωπαίος!

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι γνωστός για την αγάπη του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είχε ξαναβγεί εκτός συνόρων αρχικά ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Ανόρθωση και μετά το 2019 πήγε στην Τουλούζ με πόσο 3,2 εκατομμυρίων ευρώ. Στη Γαλλία έμεινε για 2 χρόνια αλλά οι μέτριες χρονιές του τον οδήγησαν ως ελεύθερο στον Ατρόμητο. Με την ομάδα των δυτικών προαστίων ξαναβρήκε την χαμένη αίγλη του και μεσούσης της σεζόν ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε με την περίπτωσή του αλλά το 1 εκατομμύριο που ζήτησαν οι Περιστεριώτες ήταν υπέρογκο για τους Πράσινους. Τα 14 γκολ σε 33 εμφανίσεις όμως δεν πέρασαν απαρατήρητα από την αυστριακή ΛΑΣΚ Λίντσερ που έδωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, πώληση ρεκόρ για τον Ατρόμητο που δίνει την ευκαιρία στον Κουλούρη να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή.

Ναυάγιο λόγω χειρονομίας!

Ο Γερμανοπολώνος φορ, Μάικ Λούκοβιτς, δοκιμαζόταν τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΣ Γιάννενα. Στις προπονήσεις ήταν αρκετά καλός και ο προπονητής των Ηπειρωτών Θανάσης Στάικος άναψε το πράσινο φως ώστε ο ποδοσφαιριστής να αποκτηθεί. Όμως μια ναζίστικη χειρονομία του ποδοσφαιριστή το 2014 που αγωνιζόταν στις ρεζέρβες της Βέρντερ Βρέμης φαίνεται ότι είναι αρκετή για να χαλάσει την μεταγραφή. Ο παίκτης όμως είχε αθωωθεί από το δικαστήριο σε ένα ποινικό αδίκημα που στη Γερμανία έχει μέχρι και ποινή φυλάκισης. Το μόνο που απομένει είναι η τελική απόφαση του ΠΑΣ σε μια περίπτωση πολύ πρωτότυπη ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα.

Επιμέλεια: Τσεσμελής Αντώνης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ