ΑΕΚ: Με οδηγό τη Λεωφόρο κόντρα στον μοναδικό του Big 4 που της δίνει… χαρές (vids)

ΑΕΚ: Με οδηγό τη Λεωφόρο κόντρα στον μοναδικό του Big 4 που της δίνει… χαρές (vids)

Στη «μαύρη» τετραετία που η ΑΕΚ έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός αντίπαλος με τον οποίο η Ένωση καταφέρνει να τα βγάλει πέρα. Οδηγός για την Κυριακή, το περσινό ματς στη Λεωφόρο.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο, δείχνοντας διαρκώς μία βελτίωση στο παιχνίδι του από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και σήμερα. Είναι στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο μετά από οκτώ χρόνια ενώ έχει και την κατάσταση για την έξοδο στην Ευρώπη υπό έλεγχο όντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, υπάρχει η άκρως προβληματική ΑΕΚ που όχι μόνο δεν παρουσιάζει καμία σημαντική βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι, αλλά εμφανίζει συνεχώς τα ίδια προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ένωση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της αναμέτρησης με τους «πράσινους» την Κυριακή (8/5, 19:30) στο ΟΑΚΑ αφού σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επικρατήσει, τότε θα δει τις πιθανότητές της για την τρίτη θέση των πλέι οφ να μειώνονται δραματικά.

Βάσει των παραπάνω, αλλά και των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, θα μπορούσε να πει κανείς πως παρ’ ότι γηπεδούχος, δεν είναι η ΑΕΚ το φαβορί στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Άλλωστε στην έδρα της είναι που τα έχει κάνει μαντάρα φέτος ενώ δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό ακόμη στο μίνι πρωτάθλημα καθώς ηττήθηκε από ΠΑΟΚ και Άρη στα δύο πρώτα ματς.

Κοιτάζοντας όμως κάποιος τα αποτελέσματα των «κιτρινόμαυρων» σε αυτή τη… μαύρη τετραετία όπου οι νίκες σε ντέρμπι έχουν γίνει άπιαστο όνειρο, θα διαπιστώσει πως η μόνη ομάδα από τις μεγάλες κόντρα στην οποία η ΑΕΚ παίρνει κάποιες χαρές είναι ο Παναθηναϊκός. Χωρίς νίκη από τον Φεβρουάριο του 2018 κόντρα στον Ολυμπιακό και με μία νίκη από τον Νοέμβριο του 2017 κόντρα στον ΠΑΟΚ, η Ένωση έχει διατηρήσει τουλάχιστον τις ισορροπίες κόντρα στους «πράσινους» οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχει νικήσει σε ντέρμπι φέτος.

Από τη σεζόν του πρωταθλήματος κι έπειτα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 13 φορές, με την ΑΕΚ να έχει τέσσερις νίκες και τον Παναθηναϊκό τρεις. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει… πελάτες τους «πράσινους». Τουλάχιστον όμως φέρνει λογικά αποτελέσματα και έχει έναν οδηγό για το ντέρμπι της Κυριακής όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Αυτός δεν είναι άλλος από το περσινό ματς στη Λεωφόρο όπου με το διπλό χάρη στο γκολ του Μάνταλου ήταν εκείνη που εξασφάλισε το εισιτήριο για το Europa Conference League και άφησε τον Παναθηναϊκό για ακόμη μία χρονιά εκτός Ευρώπης.

Και πάλι ήταν με το… μαχαίρι στον λαιμό, σε μία οριακή κατάσταση και μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου, και τα κατάφερε. Φέτος είναι και πάλι σε δύσκολη θέση, χωρίς περιθώρια για οτιδήποτε άλλο πέρα από τη νίκη.

Τα 13 ματς από τη σεζόν 2018-19 κι έπειτα: 

3/11/18 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

9/3/19 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

10/11/19 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2

9/2/20 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

7/6/20 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

12/7/20 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3

6/12/20 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2

28/2/21 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

21/4/21 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

9/5/21 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-1

5/12/21 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

27/2/22 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0

13/3/22 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ