Η Λαμία είναι… πολιτής Β΄ κατηγορίας- Και για εκείνη προφανώς όλα επιτρέπονται.
Έκανε την μεγάλη έκπληξη του κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη, αρπάζοντας το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Έκανε σήμερα και μια σπουδαία ανατροπή με αντίπαλο τον ΟΦΗ ανεβάζοντας τον βαθμολογικό απολογισμό της σε 7 βαθμούς στα τελευταία τρία ματς της Super League. Τον Μιχάλη Γρηγορίου όμως αν τον έπιανες από τη μύτη θα… έσκαγε στον επίλογο της αναμέτρησης με τους Κρητικούς.
Στην Ελλάδα όμως αν δεν είσαι προπονητής της big-5 ελάχιστοι σου κάνουν τη τιμή να ακούσουν προσεκτικά όσα έχεις να πεις. Και ακόμη λιγότεροι να προβληματισθούν. « Χωρίς να με ρωτήσετε κάτι θέλω να κάνω εγώ έναν μονόλογο. Θα ήθελα και εσείς και οι συνάδελφοί σας σε όλη την Ελλάδα – αλλά νομίζω ότι θα χρειαστείτε και τη βοήθεια με συναδέλφους σας ανά τον κόσμο – από δημοσιογράφους ανά τον κόσμο. Να μου πείτε όποτε μπορέσετε και εάν μπορέσετε εάν υπάρχει ομάδα παγκοσμίως από τη Μποτσουάνα μέχρι τη Premier League που να έχει παίξει 4,5 αγώνες σε 8,5 ημέρες. Εάν υπάρχει γιατί πραγματικά δεν το ξέρω. Δεν είναι ειρωνικό» είπε στο flash interview.
Από πού ορμώμενος; Μα από κάτι που αν συνέβαινε σε κάποια ομάδα με «ειδικό βάρος» και κοινό θα είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η Λαμία αγωνίστηκε στις 20/1 με τον Άρη στον πρώτο προημιτελικό. Έπαιξε 23/1 το ματς με τους Κιτρινόμαυρους για το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και στις 26/1 τη ρεβάνς κυπέλλου που ως γνωστόν κρίθηκε στις καθυστερήσεις της παράτασης.
Παρά ταύτα ήταν και η ομάδα που άνοιξε το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στη Super League φιλοξενώντας το μεσημέρι τον ΟΦΗ (29/1). Αυτό δεν είναι πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι απόπειρα εξόντωσης. Πολλώ δε μάλλον για περιπτώσεις τύπου Λαμίας που η οικονομική της άνεση δεν επιτρέπει κάποιο ρόστερ μεγαλύτερο από εκείνο που θα καλύψει τις βασικές ανάγκες της.
Θυμίζουμε ότι η ΕΠΟ έσπευσε από την Δευτέρα να αναβάλει το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του κυπέλλου στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί μια δική της καθυστέρηση να αναγκάσει την αποστολή του Δικεφάλου του Βορρά να ταξιδέψει άσκοπα στην Αθήνα. Θυμίζουμε επίσης ότι το Λαμία-Άρης της Τετάρτης ήταν ο μοναδικός προημιτελικός-ρεβάνς που έγινε στην ώρα του και μάλιστα σε μια πόλη που η Ομοσπονδία Βόλει ανέβαλλε το ίδιο απόγευμα μια αναμέτρηση βόλει γυναικών γιατί υπήρχε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Δεν έχει σημασία αν η Λαμία πήρε σε αυτά τα ματς όσα αναζητούσε. Σημασία έχει ότι το πρόγραμμα στο οποίο υποχρεώθηκε έδωσε το δικαίωμα σωστά στον Μιχάλη Γρηγορίου να αναρωτιέται αν την κατάσταση αυτή τη συναντάς σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό καλεντάρι του πλανήτη. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει δόλος. Μην πάει εκεί το μυαλό. Και αυτό είναι που με στεναχωρεί» πρόσθεσε. «Υπάρχουν όλα τα άλφα στερητικά. Ανοργανωσιά, ανικανότητα, τι να πω… Να τα πω όλα. Δεν ξέρω πως βγαίνει το πρόγραμμα. Για όλες τις ομάδες μιλάω. Δεν μιλάω μόνο για τη Λαμία.
«Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι η ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ, είναι η Αστυνομία… Είναι το Υπουργείο Αθλητισμού. Είναι οι Ενώσεις, ο Δήμος, τα κανάλια. Δεν με ενδιαφέρει. Τα λέω όλα αυτά μετά από νίκη και όχι μετά από ήττα με αγανάκτηση. Γιατί είναι απαγορευτικό για τα παιδιά. Ο Τζανετόπουλος έχει 2 ημέρες 40 πυρετό. Εάν έχει και αύριο θα πρέπει να νοσηλευτεί. Άλλα δύο παιδιά έχουν πρόβλημα. Και ο Ταϊρόν είχε πυρετό. Και ο Γκόλεμιτς είχε πυρετό. Πέφτει το ανοσοποιητικό. Είναι απάνθρωπο για ποδοσφαιριστές αυτό. Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή».
Η Λαμία το δίκιο της δεν θα το βρει πουθενά. Γιατί δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την ευθύνη της κατάστασης που τόσο αναλυτικά παρέθεσε ο προπονητής της. Η ΕΠΟ είναι αυτό που έχει καταλάβει όλος ο κόσμος, χρόνια τώρα. Η Super League είναι μόνιμος ουραγός των εξελίξεων.
Ο Υπουργός Αθλητισμού και η Κυβέρνηση δεν μπόρεσαν έστω να προστατεύσουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη ή να επιβάλλουν την εναρμόνιση με την περίφημη ολιστική μελέτη που συνέταξαν μόνο για εμάς η UEFA και η FIFA. Σε αυτό το ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι απλά επιβιώνουν. Και αν κάτι πάει στραβά; «Όταν συμβεί το μοιραίο – χτυπάει ξύλο – μετά θα σχηματισθούν επιτροπές» όπως κατέληξε εύστοχα στο σχόλιο του ο Μιχάλης Γρηγορίου.