Νέο επεισόδιο στην κόντρα... ανακοινώσεων ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ηρακλή. Μετά τη χθεσινή απάντηση των Βοιωτών, το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Γηραιού» εξέδωσε νέα, μακροσκελή ανακοίνωση, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στις δηλώσεις του πρώην παίκτη του πρώτου, Ολιβιέ Καπό.
Νέο επεισόδιο στην κόντρα… ανακοινώσεων ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ηρακλή. Μετά τη χθεσινή απάντηση των Βοιωτών, το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Γηραιού» εξέδωσε νέα, μακροσκελή ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που έχει υποβιβαστεί τρεις φορές για εξωαγωνιστικούς λόγους και ο Λεβαδειακός είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που έχει σωθεί εξωαγωνιστικά τέσσερις φορές».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός που συντάσσεται με το εξώδικο μας για την μη αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης, μεσούσης της περίοδου 2017-2018. Η αλλαγή αυτή μεθοδεύεται από τους αρμόδιους φορείς ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εσφαλμένα θεωρεί ότι με τα γραφόμενα μας στο εξώδικο αυτό δικαιώνεται η θέση της για την περσινή περίοδο που οδήγησε στον παράνομο και άδικο εξωαγωνιστικό υποβιβασμό μας για τρίτη φορά στην ιστορία μας.
Επειδή η μνήμη μας δεν είναι κοντή, δεν είναι μνήμη χρυσόψαρου και σίγουρα δεν μπαίνει σε γυάλα, σας παραθέτουμε τους απλούς λόγους που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς η ΠΑΕ Λεβαδειακός πλανάται πλάνην οικτράν:
Την περσινή περίοδο και ο κανονισμός αδειοδοτήσεων και ο ΚΑΠ αλλά και η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν ανέγραφαν πουθένα ότι η μη αδειοδοτούμενες ομάδες υποβιβάζονται αλλά ότι είχαν απαγόρευση μεταγραφών και μόνο. Η απόφαση υποβιβασμού στηρίχθηκε σε μια έωλη απόφαση που είχε παρθεί σε διοικητικό συμβούλιο της Superleague το 2015 και δεν είχε γραφτεί πουθενά αλλού.
Η τεράστια διαφορά με φέτος είναι ότι αναγράφεται στους κανονισμούς από την αρχή της περιόδου και νομίμως αποτελεί μέρος του κανονισμού αδειοδοτήσεων….Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας…!
Επίσης, ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που έχει υποβιβαστεί τρείς φορές για εξωαγωνιστικούς λόγους και ο Λεβαδειακός είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που έχει σωθεί εξωαγωνιστικά τέσσερις φορές…Και πάλι τα συμπεράσματα δικά σας…!
Επιπλέον, ακολουθούν οι καταγγελίες του διεθνούς Γάλλου ποδοσφαιριστή σας Olivie Capo, που μάλλον ξεχάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές και αναρωτιόμαστε εάν ασχολήθηκε με αυτές κανείς σοβαρά γι΄ αυτό σας τις παραθέτουμε αυτούσιες:
Καταγγελίες που σοκάρουν για την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Ολιβιέ Καπό σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com., ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κύκλωμα που ελέγχει τα πάντα, ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν κάνουν τίποτα και προέτρεψε τους ξένους παίκτες να αποφεύγουν τη χώρα μας.
«Το επίπεδο του πρωταθλήματος γενικά είναι χαμηλό. Υπάρχουν μόνο δύο μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ πιο πάνω από τις υπόλοιπες. Έπειτα, η Ελλάδα είναι γνωστή για τους φιλάθλους της. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί τους, ρατσιστικό ή οτιδήποτε άλλο. Για να πω την αλήθεια, δεν υπήρχαν φίλαθλοι όταν παίζαμε. Τα γήπεδα ήταν σχεδόν άδεια» σχολίασε ο Καπό.
«Όλα είναι διεφθαρμένα»
Στη συνέχεια ο Γάλλος επιθετικός ήταν… χείμαρρος. «Τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα στον Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, σε 18 εκτός έδρας παιχνίδια την περασμένη χρονιά πήραμε μόλις ένα βαθμό αλλά παρ΄ όλα αυτά καταφέραμε να τερματίσουμε ένατοι. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το βλέπετε αυτό;» είπε.
«Παίζονται πολλά στοιχήματα και οι αγώνες αγοράζονται. Η UEFA δεν δίνει προσοχή στην Ελλάδα. Τα ματς μεταδίδονται μόνο εντός της χώρας, άντε και στην Τουρκία. Κάποια παιχνίδια συνεχίζονται ως το 99ο λεπτό. Η UEFA δεν ενδιαφέρεται, όμως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες της ομάδας μου που έχουν γράψει επιστολές στην UEFA, αλλά δεν βγαίνει τίποτα» πρόσθεσε.
Τα «μαύρα» συμβόλαια
«Όταν ένας παίκτης παραμένει απλήρωτος επί 90 ημέρες, είναι ελεύθερος και μπορεί να κάνει προσφυγή στην UEFA. Κι όταν ένας πρόεδρος συλλόγου λάβει επιστολή από την UEFA, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ένα μήνα στον παίκτη. Κάνει ακριβώς αυτό και η κατάσταση διαιωνίζεται. Όταν διαμαρτύρεσαι, οι διοικούντες σου λένε κατά πρόσωπο ότι θα πούνε ψέματα και είναι ο λόγος τους απέναντι στον δικό σου. Οι ατζέντηδες δεν δουλεύουν για τους παίκτες, αλλά για τους συλλόγους, και σε περίπτωση διαφωνίας μένουν σιωπηλοί» συμπλήρωσε.
Ο Καπό κατήγγειλε επίσης ότι οι διοικήσεις φτιάχνουν «μαύρα» συμβόλαια τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τις διεθνείς αρχές, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να δικαιωθούν και στο τέλος να παίρνουν το 1/3 των χρημάτων που δικαιούνται. «Και πάνω απ΄όλα, υπάρχει ο φόβος», επισημαίνει ο Γάλλος άσος, ο οποίος πνέει μένεα κατά του «ισχυρού άνδρα» του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη: «Ήδη νομίζω έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια για «στήσιμο» αγώνων, δεν ξέρω αν έχει φυλακιστεί» είπε.
«Έχει σωματοφύλακες, σας φαίνεται αυτό φυσιολογικό; Πιστεύετε ότι ο Ζαν-Μισέλ Ολά (πρόεδρος της Λιόν) έχει σωματοφύλακες; Όχι. Αυτός έχει τέσσερις ή πέντε και οπλοφορεί ενώπιον όλων. Όλοι οι παίκτες φοβούνται να του μιλήσουν (…) Ο σύλλογος διοικείται όπως η μαφία! Πολλοί παίκτες της ομάδας δέχονταν απειλές. Εμένα προσωπικά με απείλησε πολλές φορές. Υπήρξαν απειλές θανάτου από μεριάς του προέδρου» συνέχισε ο Καπό.
Η απαίτηση των οπαδών
Στη συνέχεια ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ισχυρίστηκε ότι «πριν από έναν αγώνα ήρθαν κάποιοι άνθρωποι στο σπίτι μου, γείτονες, και μου ζήτησαν να πάρω κόκκινη κάρτα. Είχαν παίξει στοίχημα και μου πρότειναν να μου δώσουν μερίδιο από τα κέρδη τους σε αντάλλαγμα. Και ο πρόεδρος, ο οποίος το γνώριζε από την αρχή, με κάλεσε την παραμονή του εν λόγω αγώνα για να με ρωτήσει αν δέχθηκα την πρόταση. Του απάντησα ότι εγώ είμαι νομοταγής, ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και ότι, αν πιστεύει ότι είμαι διεφθαρμένος παίκτης, μπορούσα να φύγω από την ομάδα».
Όσο για την αντίδραση του Κομπότη, σύμφωνα με τον Καπό; «»Δεν θα πας πουθενά, γιατί θα σε σκοτώσω, μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Δεν πρόκειται να ξαναδείς την οικογένειά σου». Αυτό δείχνει τι είναι ικανοί να κάνουν. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα έζησα στη Γαλλία ή στην Αγγλία στο παρελθόν. Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο (…) Ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα, γιατί όλη αυτή η ιστορία με κούρασε. Πρέπει οι νεαροί παίκτες να είναι πολύ προσεκτικοί με το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Και πάλι λοιπόν τα συμπεράσματα δικά σας…!
Τέλος, η ΠΑΕ Λεβαδειακός θα θέλαμε να τοποθετηθεί δημοσίως και για την καταδίκη του Προέδρου και μεγαλομετόχου της ομάδας της κυρίου Κομπότη για το σκάνδαλο Κοριόπολις 2011 και την καταγγελία του Γ.Σ. Ηρακλής στην επιτροπή δεοντολογίας και να εξηγήσει στον φίλαθλο κόσμο όλης της Ελλάδος πώς ο εν λόγω κύριος παρά την απαγόρευση ενασχόλησης που έχει με το ποδόσφαιρο ακόμη και σήμερα έχει τα ηνία της ΠΑΕ Λεβαδειακός και πώς δεν έχουν επιβληθεί ποινές στις ομάδες που διοικούσαν οι εν λόγω κύριοι για το σκάνδαλο του 2011.
Δυστυχώς, λοιπόν, όσο και να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το έγκλημα που συντελέστηκε πέρσι είς βάρος του Ηρακλή δεν μπορείτε κύριοι, διότι είστε έκθετοι από παντού. Ελπίζουμε η αθλητική δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους το χρέος της και ως προς τις καταγγελίες αλλά και τα εξώδικα που έχουμε αποστείλει…διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο.