Η σοκαριστική αλλαγή στο σώμα του Τικίνιο Σοάρες!

Η σοκαριστική αλλαγή στο σώμα του Τικίνιο Σοάρες!

Ο Τικίνιο δεν ξεκίνησε τυχαία να βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο. Ο Ολυμπιακός του άλλαξε... τα πάντα! Και το σώμα του ανταποκρίθηκε.

Αποκτήθηκε για να δώσει «μάχη» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί για τη θέση του βασικού σέντερ φορ. Το όνομά του, «βαρύ». Η καριέρα του στην Πόρτο, γεμάτη επιτυχίες και γκολ (65, 19 ασίστ σε 140 ματς). Η άφιξή του στον Πειραιά, μια επιτυχία της διοίκησης. Καθώς αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Μόλις στα 30 του χρόνια. Γεμάτος όρεξη, ενέργεια, διάθεση. Αλλά ανέτοιμος. Φανερά ανέτοιμος. Κάτι που έκανε τον Τικίνιο Σοάρες -περί ου ο λόγος- μια πρόκληση για τον Ολυμπιακό.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ στις 31 Μαΐου. Τελευταίο του παιχνίδι με την κινεζική Τιανζίν Τέντα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020. Εκτοτε, πρόλαβε να παίξει σε… 1,5 φιλικό παιχνίδι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Στος 30 Ιουνίου τραυματίζεται σοβαρά στον ώμο, στο 56ο λεπτό του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Στις 5 Ιουλίου μπαίνει στο χειουργείο. Και κάνει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό στις 12 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς 274 ημέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με την Τιανζίν, τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Κίνας, κόντρα στην Τζιανγκσού.

Όταν ο Τικίνιο ήρθε στην Ελλάδα, ήταν εμφανώς ανέτοιμος. Δούλευε ατομικά, έκανε προπονήσεις με μια ημιεπαγγελματική ομάδα στη Βραζιλία, αλλά ήταν σε κακή κατάσταση. Δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές προκλήσεις του Ολυμπιακού. Είχε θέματα φυσικής κατάστασης, είχε θέμα με τα κιλά του και γενικώς χρειαζόταν ένα γενικό «ρεκτιφιέ». Φτιάξιμο από την αρχή. Πλήρη αναδόμηση του σώματός του. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, ο κίνδυνος τραυματισμών, ήταν μεγάλος.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα. Με τις αλλαγές στο σώμα, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες του Τικίνιο, να είναι συγκλονιστικές. Σχεδόν σοκαριστικές. Και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, το σωματικό του λίπος ήταν κοντά στο 18%. Σήμερα, έχει πέσει κάτω από 9%. Οσο για το σωματικό του βάρος, η διαφορά τρομερή: 7 κιλά κάτω σε σχέση με την ημέρα που τραυματίστηκε και επέστρεψε στη δράση! Επτά ολόκληρα κιλά, που ουσιαστικά άλλαξαν τελείως το σώμα του. Την ταχύτητά του, τις αντοχές του, την εκρηκτικότητά του, όλα.

Αυτή αλλαγή δεν συντελέστηκε μόνο μέσω των προπονήσεων. Η βασική διαφοροποίηση προήλθε από την αλλαγή της διατροφής του. Ο διατροφολόγος του Ολυμπιακού, Ερνάνι Γκόμες, με εντολή του Πέδρο Μαρτίνς, ανέλαβε να ελέγχει κάθε τι που έτρωγε/έπινε ο Τικίνιο. Πήγε στο σπίτι του. Καθόρισε τα πράγματα που θα έχει στο ψυγείο του. Του άλλαξε τελείως τη διατροφή. Με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός του να ενεργοποιηθεί και το «θαύμα» δεν άργησε. Τα «κακά» κιλά έφυγαν και το σώμα του 30χρονου φορ γέμισε μύες και έγινε πιο ανθεκτικό. Με την αλλαγή ακόμη και από παιχνίδι σε παιχνίδι να είναι εμφανής πλέον.

Το εντυπωσιακότερο όλων; Ο Ερνάνι υποστηρίζει πως υπάρχει κι άλλο περιθώριο βελτίωσης για τον Τικίνιο. Τα 4 γκολ σε 7 παιχνίδια δεν ήρθαν τυχαία. Και η δουλειά συνεχίζεται. Όπως και με όλους τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Καθώς από τη… ζυγαριά του Πορτογάλου διατροφολόγου δεν ξεφεύγει κανείς. Ούτε από τις λεπτομερείς μετρήσεις του, που βγάζουν στη φόρα κάθε διατροφική… παρασπονδία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ