Ο Τικίνιο θα πάρει τα λεφτά των Κινέζων και στον… Ολυμπιακό – Το κομβικό «όχι» σε πρόταση από το Κατάρ

Ο Ολυμπιακός προχωράει με προσοχή και σοβαρότητα τη μεταγραφή του Τικίνιο και to10.gr παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν τον δρόμο.

Είναι ο απόλυτος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού αυτή την εποχή. Ο παίκτης που έχει αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς και η διοίκηση των Πειραιωτών ότι πρέπει να αποκτηθεί, καθώς η άφιξή του θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα των ερυθρόλευκων και θα προσθέσει ένα ακόμη σπουδαίοι όπλο στον σύλλογο. Για αυτόν τον λόγο ο Τικίνιο Σοάρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους Ερυθρόλευκους. Και για αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά πιθανό να τον δούμε στην Ελλάδα. Αρκετά σύντομα.

Βεβαίως, για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή, δεν χρειάζεται απλά να θέλει ο Ολυμπιακός. Πρέπει να προκύψουν μια σειρά από θετικές συγκυρίες, ώστε να μπορέσει μια ελληνική ομάδα να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Τικίνιο. Στα 30 του χρόνια, με τρομερές σεζόν στην Πόρτο, αλλά και με όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο να αναζητά σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς συμμάχους στη συγκεκριμένη περίπτωση και για αυτό αισιοδοξεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας. Όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, ο Πορτογάλος έχει ήδη μιλήσει με τον Τικίνιο και τον έχει «ψήσει» για το πρότζεκτ των Πειραιωτών, αλλά και για τις ιδανικές συνθήκες που θα βρει στον Πειραιά.

Πάμε στα ουσιαστικά όμως. Ο βασικός σύμμαχος είναι η… Τιανζίν Τέντα. Όπως προκύπτει από το περιβάλλον του Τικίνιο, το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποχώρησε από την κινεζική ομάδα, λόγω οφειλών, δεν σημαίνει ότι θα χάσει τα λεφτά του. Το αντίθετο. Όπως εκτιμούν οι δικηγόροι του, μέσα στους επόμενους μήνες η FIFA, στην οποία έχει ήδη προσφύγει ο 30χρονος φορ, θα του επιδικάσει το σύνολο του ποσού που είχε να λαμβάνει από τους Κινέζους. Ένα ποσό που στην 3ετία ακουμπάει τα 15 εκατ. ευρώ.

Το τελικό ποσό που θα λάβει από τους Κινέζους, θα συμψηφιστεί με τα χρήματα που θα λαμβάνει από τον νέο σύλλογο στον οποίο θα υπογράψει για το αντίστοιχο διάστημα. Ετσι, εάν για παράδειγμα ο Τικίνιο συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο με απολαβές 1.5 εκατ. ευρώ, θα λάβει τη διαφορά από το συμβόλαιο που είχε συμφωνήσει με την Τιανζίν Τέντα. Ή ένα ποσό κοντά σε αυτό. Κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας το οικονομικό είναι ένα θέμα σχετικά λυμένο για τον Βραζιλιάνο.

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει ότι ο Τικίνιο δεν έχει διάθεση να δοκιμάσει ξανά να αγωνιστεί σε… εξωτικά μέρη, είναι το γεγονός ότι μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψε πολύ μεγάλη οικονομική προσφορά από ομάδα του Κατάρ. Και την απέρριψε με την ενημέρωση πως δεν θέλει να αγωνιστεί σε χώρα εκτός Ευρώπης. Κάτι το οποίο έγινε γνωστό και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρούσεις που έχει δεχθεί από την Τουρκία, το ενδιαφέρον της Τραμπζονσπόρ είναι υπαρκτό και έχει εκφραστεί. Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πάρει καλές πληροφορίες για την κατάσταση στις τουρκικές ομάδες και για αυτόν τον λόγο αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να έχει ως λύση για τη συνέχεια της καριέρας  του τη γειτονική χώρα.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι πρωταθλητές θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση του Τικίνιο μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η προεργασία που έχει γίνει είναι πολύ καλή. Ο παίκτης έχει πειστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή επιλογή. Οι συζητήσεις με τον ατζέντη του, τον σπουδαίο Ντέκο, βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και εάν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, δεν αποκλείεται να βγει πολύ σύντομα λευκός καπνός. Και ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται τη νέα σεζόν με ένα εντυπωσιακό δίδυμο στην επίθεσή του, που θα αποτελείται από τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο… Αν μη τι άλλο, τρομακτικό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από