Ολυμπιακός: Το άλλο τρίγωνο της φωτιάς (vids)

Ολυμπιακός: Το άλλο τρίγωνο της φωτιάς (vids)

Και ενώ η κουβέντα για τους «3» στην άμυνα καλά κρατεί; Ελ Αραμπί, Γιώργος Μασούρας και Αρμίντο Μπρούμα με 12 γκολ και 5 ασίστ βάζουν την υπογραφή τους στο 3-4-3 του Μαρτίνς.

Θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει σχεδόν καρμικό. Από μια πάσα του Γιώργου Μασούρα στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε εκείνο το γκολ στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ τη νύχτα της 18ης του Μάρτη που «κατοχύρωσε» στον Ολυμπιακό την 3-4-3 διάταξη.

Από μια πάσα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Γιώργο Μασούρα ήρθε το γκολ το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ που ανέβασε το… κέφι για τη φιέστα: Ένας ανοιχτός λογαριασμός, πιθανότατα όχι για δύο αλλά για τρεις, που είναι άγνωστο αν έκλεισε για φέτος. Ή αν θα τον δούμε να «τρέχει» ξανά και στον τελικό του κυπέλλου.

Ναι, αδιαμφισβήτητα. Σε αυτούς τους περίπου δύο μήνες που ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδόν δεν αποχωρίζεται τον νέο αγαπημένο του σχηματισμό, όλοι κουβεντιάζουν για την άμυνα. Για το γεγονός ότι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους Ερυθρόλευκους με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ίσως να έχουν δίκιο. Ίσως πάλι με αυτόν τον τρόπο να αφήνουν στην άκρη μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που εξελίσσεται στην απέναντι περιοχή. Εκείνη που έχει μετατρέψει το τρίγωνο Μασούρας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί όχι μόνο στον βασικό πολιορκητικό κριό του αλλά και σε αυτό το κάτι που παραπέμπει στα… πάντα όλα: 12 γκολ (από 4 ο καθένας). Και 5 ασίστ (οι 4 του Γιουσέφ Ελ Αραμπί) στα 16 που πέτυχαν οι πρωταθλητές σε 9 αναμετρήσεις με αυτή τη διάταξη.

Επιρροή…

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη αναμέτρηση ως τώρα σε αυτή τη διάταξη που κάποιος από τους τρεις σκόραρε και ο Ολυμπιακός δεν νίκησε και στις τρεις διοργανώσεις (7 ματς). Για την ακρίβεια δεν υπάρχει νίκη σε αυτή τη διάταξη δίχως ένας εκ των τριών να βρει δίχτυα. Και αυτό το «πάντρεμα» που λες και ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Πως να μην σκεφτείς λοιπόν ότι θέτει υποψηφιότητα να αναλάβει την ευθύνη και στον τελικό της 22ης του Μάη. Ακόμη και αν τα πράγματα με τους στόπερ παραμένουν.. οριακά.

Είναι ως γνωστόν νοκ άουτ ο Μπα και ο Αβραάμ. Και θα φανεί μέρα με τη μέρα αν τελικά θα προλάβει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Papa υποβλήθηκε σε μαγνητική και διαπιστώθηκε το πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο. Θέλει πολύ να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και το κίνητρο του είναι που πρωτίστως σχηματίζει επιπλέον πιθανότητες. Θα δείξει όμως. Ακόμη είναι νωρίς. Αν δεν προλάβει; Η τριάδα της άμυνας «βγαίνει» μόνο με τη προσθήκη του Εμβιλά πλάι σε Σεμέδο και Χολέμπας.

Και επιβεβαίωση

Για να μην χάσουμε όμως τον προσανατολισμό μας από την επίθεση: Εννέα τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός έχει δώσει από τον Μάρτη σε σχήμα των τριών. Δεν νίκησε στα Γιάννενα τον ΠΑΣ (1-1 ισοπαλία με το γκολ να έρχεται από τον Χασάν όταν η διάταξη ήταν πλέον 4-2-3-1 στο δεύτερο ημίχρονο) και τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα (2-0).

Αντίθετα η δουλειά έγινε δύο φορές με την ΑΕΚ (5-1 και 2-0), και από μια με Άρσεναλ (1-0), Παναθηναϊκό (3-1), ΠΑΣ Γιάννινα (3-1), Άρη (1-0 με τον Ολυμπιακό να παίζει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο λόγω της αποβολής του Κένι Λαλά) και προχθές ΠΑΟΚ (1-0). Προφανώς δεν είναι τυχαία η επιμονή του προπονητή. Και βέβαια η επιρροή σε αυτό τον σχηματισμό των Ελ Αραμπί, Μασούρα και Μπρούμα.

Άλλοι αριθμοί

Ο Μαροκινός παίζει πλέον αρκετά έξω από την περιοχή με «πλάτη». Και επιβεβαιώνει την ικανότητα του και στη δημιουργία πέρα από το σκοράρισμα (4 ασίστ σε αυτά τα ματς, μόλις 2 στις υπόλοιπες 38 συμμετοχές του). Την ίδια στιγμή η εντολή του Μαρτίνς είναι ο Μασούρας και ο Μπρούμα να πατούν περιοχή στο transition. Να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στο σκοράρισμα.

Ο Μασούρας έχει 4 γκολ σε αυτά τα ματς (8 συμμετοχές), όταν στις άλλες 37 της σεζόν (με άλλη διάταξη) σκόραρε 9 γκολ. Ο Μπρούμα άλλα 4 (σε 9 συμμετοχές) όταν τα υπόλοιπα 5 της σεζόν για εκείνον ήρθαν σε 22. Οι διαφορές είναι τόσο «μεγάλες» που δεν γίνεται κάποιος να μην τις παρατηρήσει. Εξαιρετική προσαρμογή και των δύο winger σε αυτή την «στροφή» του προπονητή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ