Η ΑΕΚ βρήκε νέο… Γιακουμάκη στη Σερβία: Ποιος είναι ο Μάκαριτς των 27 γκολ (pics & vid)

Η ΑΕΚ βρήκε νέο… Γιακουμάκη στη Σερβία: Ποιος είναι ο Μάκαριτς των 27 γκολ (pics & vid)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοιτούν ένα σερβικό «πολυβόλο» ονόματι Μίλαν Μάκαριτς, ο οποίος ανταγωνίζεται με τον Γιώργο Γιακουμάκη στην λίστα των σκόρερ.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πρωτάθλημα της Superleague μένει να τελειώσει και τυπικά, αφού από καταβολής βαθμολογίας έχουν σχεδόν κριθεί όλα. Η ΑΕΚ λοιπόν αρχίζει να προετοιμάζεται για την νέα χρονιά και αυτή περιλαμβάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό για την σεζόν 2021-22. Στόχος των «κιτρινόμαυρων» φαίνεται να αποτελεί ένας παίκτης, ο οποίος έχει ξεχάσει τι θα πει… αστοχία και ο οποίος μοιάζει να βρέθηκε και στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού. Το όνομα του; Μίλαν Μάκαριτς!

Ότι δεν κατάφερε ο Σέρβος επιθετικός της Ράντνικ Σουρντούλικα την περασμένη χρονιά – στην οποία πέτυχε 9 τέρματα σε 28 παιχνίδια -, το κάνει φέτος έχοντας σκοράρει 27 γκολ σε 39 εμφανίσεις. Το απίθανο, δε, με αυτή του την επίδοση, είναι πως βρίσκεται (τυπικά) μία θέση κάτω από τον Γιώργο Γιακουμάκη, στην «κούρσα» των κορυφαίων σκόρερ του κόσμου, έχοντας σκοράρει ισάριθμες φορές με τον Έλληνα επιθετικό, στο πρωτάθλημα Σερβίας.

Το «ταξίδι» του 25χρονου μέχρι το σήμερα δεν ήταν το ιδανικότερο. Όντας ένα παιδί που ξεκίνησε ως κεντρικός μέσος, χρειάστηκε πολύ χρόνο για να φτάσει σε σημείο να βρει τα πατήματα του. Η «επαφή» του με το τέρμα δεν ήταν τόσο καλή μέχρι να φτάσει η τρέχουσα σεζόν.

Χαρακτηριστικό και παράλληλα απίθανο είναι πως σε Μπάτσκα, Σπαρτακ Σουμπότιτσα, Βοβοντίνα Νόβι Σαντ, Ζβιτζέτζα, Προλιτέρ Νόβι Σαντ και Ραντνίκι Νις , δηλαδή σε 6 συλλόγους, πέτυχε συνολικά 27 γκολ από τα 54 που έχει στο σύνολο της καριέρας του. Επομένως, μέσα σε μία χρονιά, κατάφερε να «τρυπήσει» τα αντίπαλα όσες φορές το έκανε στα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Όπως είναι λογικό, οι φετινές του επιδόσεις ανέβασαν την αξία του, σε ένα ποσό το οποίο δεν είναι απαγορευτικό για την ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, η Ράντνικ Σουρντούλικα κοστολογεί τον παίκτη της στο ένα εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τον περσυνό Απρίλιο η τιμή του δεν ξεπέρναγε τις 400 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Mία χαρακτηριστική στιγμή της μέχρι τώρα πορείας του, ήταν το παιχνίδι του περασμένου Μαΐου εναντίον της ΤΣΚ Μπάτσκα Τόπολα, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Μάκαριτς σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης και την τελευταία εκτέλεση πέναλτι.

Ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του θείου του, μετά το τελικό σφύριγμα, όμως δεν ήταν τόσο η επιτυχία της ομάδας του που τον συγκίνησε. Κατά την διάρκεια την οποία ο ίδιος αγωνιζόταν μέσα στις τέσσερις γραμμές, έξω από αυτές ο πατέρας του έδινε την δική του «μάχη» κατά του Covid.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ