Οι… δύο Χιμένεθ της ΑΕΚ

Οι… δύο Χιμένεθ της ΑΕΚ

Ο ένας που απαξιώνει δημόσια τους ποδοσφαιριστές του λέγοντας πως «δεν μπορούν τα παιδιά» και ο άλλος που είναι περήφανος για την προσπάθειά τους.

Είναι γνωστό και από τις προηγούμενες θητείες του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ πως όταν η πίεση αυξάνεται και τα αποτελέσματα δεν έρχονται, αποσυντονίζεται, διακατέχεται από πανικό. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην τέταρτη παρουσία του όμως στην Ένωση και ειδικά μετά τον… μήνα του μέλιτος που πήρε κάποια θετικά αποτελέσματα, δείχνει να έχει αποσυντονιστεί τελείως.

Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του μετά τα παιχνίδια όπου όχι μόνο δεν στηρίζει τους παίκτες του αλλά συχνά – πυκνά τους αδειάζει κιόλας, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα προς τη διοίκηση για τον όποιο σχεδιασμό έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Αποκορύφωμα αυτού ήταν οι δηλώσεις του μετά τον διασυρμό από τον Ολυμπιακό όπου το είπε ξεκάθαρα. «Δεν είναι ότι δεν θέλουν, δεν μπορούν τα παιδιά».

Ακόμα και αλήθεια να είναι κάτι τέτοιο, καταλαβαίνει ο καθένας ότι απλά δεν λέγεται και ειδικά δημόσια. Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή, την επομένη του ματς με τους «ερυθρόλευκους», ο Δημήτρης Μελισσανίδης φρόντισε να δείξει στον Ισπανό τη δυσαρέσκειά του για την τοποθέτησή του στην κάμερα της NOVA.

Για να φτάσουμε δύο μέρες μετά και αφού έχει προηγηθεί προσπάθεια από τον Χιμένεθ να τα… μπαλώσει μιλώντας προς τους παίκτες στην προπόνηση, με τον Ισπανό να τους στηρίζει τόσο στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ όσο και στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στη συνέχεια. «Είμαι υπερήφανος για εσάς» φέρεται να τους έχει πει χαρακτηριστικά.

Διχασμένη προσωπικότητα ή απλά σε πανικό; Πιθανότατα το δεύτερο, από όσο τον έχουμε ψυχολογήσει στα τόσα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Όταν μάλιστα καταλαβαίνει πια ότι όχι μόνο δεν θα είναι ο προπονητής που θα βάλει την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» όπως αρχικά προοριζόταν αλλά δύσκολα θα βγάλει και τη σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ