Μανόλο Χιμένεθ: Από την εξάρα του 2011, στην πεντάρα του 2021

Κάθε φορά που ο Μανόλο Χιμένεθ χάνει από τον Ολυμπιακό δέχεται και συντριβή. Πέντε ήττες σύνολο, εκ των οποίων στις τέσσερις δέχτηκε συνολικά 18 γκολ!

Το έχει η μοίρα του; Δεν το… έχει στα ματς με τον Ολυμπιακό; Δεν τον… σέβονται οι ερυθρόλευκοι όταν τον βρίσκουν «μπόσικο»; Ό,τι κι αν συμβαίνει ο Μανόλο Χιμένεθ έχει συνδυάσει την παρουσία του στην ΑΕΚ με τις μεγαλύτερες ήττες της Ένωσης από τον Ολυμπιακό την τελευταία δεκαετία.

Ο Ισπανός προπονητής έφτασε στην Ελλάδα για πρώτη φορά για λογαριασμό της Ένωσης το 2010. Και τον Μάρτιο του 2011 έγραψε… αρνητική ιστορία. Στις 20 Μαρτίου ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ με 6-0 στο Καραϊσκάκη και λίγο καιρό αργότερα ο Χιμένεθ αποχωρούσε από τον πάγκο των κιτρινόμαυρων.

Συν το χρόνω στην ΑΕΚ μάλλον… ξέχασαν εκείνο το 6-0 και αποφάσισαν να φέρουν πίσω τον Ισπανό τεχνικό. Αλλά εκείνος εξακολουθεί να βλέπει… εφιάλτες κάθε φορά που χάνει από τον Ολυμπιακό. Διότι δεν μιλάμε για απλές ήττες. Με εξαίρεση το 0-1 του Κυπέλλου τον Απρίλιο του 2017, οι τρεις τελευταίες ήττες του Χιμένεθ από τους ερυθρόλευκους θυμίζουν κάτι από εκείνη την περιβόητη εξάρα.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2019 ήταν το Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 στο Καραϊσκάκη. Φέτος, στις 3 Ιανουαρίου 2021 στο Καραϊσκάκη και πάλι ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 της Ένωσης.

Και απόψε στο ΟΑΚΑ ο Χιμένεθ έγραψε και πάλι το όνομά του δίπλα σε μια… ιστορική ήττα για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά εντός έδρας. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5, με το σκορ να είναι 0-4 στο ημίχρονο. Ίσως στην τελευταία συντριβή του Ισπανού από τον Ολυμπιακό, αφού φαίνεται πως δεν θα έχει μέλλον στον πάγκο της ομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από