ΑΕΚ : Η ευκαιρία του Χιμένεθ είναι… ο Γαλανόπουλος

Ο Κώστας Γαλανόπουλος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος στάθηκε άτυχος για ακόμη μια φορά και έχει μείνει στα… πιτς για περίπου δύο μήνες. Ωστόσο, σιγά σιγά ετοιμάζεται για την επιστροφή του, η οποία αποτελεί ευκαιρία για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Έλληνας μέσος είναι ίσως και ο πιο άτυχος παίκτης της Ένωσης, καθώς ταλαιπωρείται συχνά πυκνά από τραυματισμούς που τον αφήνουν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, αυτό που καταδεικνύει το μέγεθος της ατυχίας του είναι ότι δεν πρόκειται για μυϊκούς τραυματισμούς. Πρώτα ήταν η μέση, μετά ο αστράγαλος και τώρα η ωμοπλάτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη σεζόν 2017-18 μέχρι σήμερα, ο νεαρός κεντρικός χαφ έχει μείνει μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων» για 438 ημέρες. Σε ένα διάστημα το οποίο η Ένωση έχει δώσει 57 επίσημα παιχνίδια.

Αυτό που κάνει απίστευτη την γκαντεμιά του 23χρονου άσου είναι πως οι αναποδιές συνηθίζουν να του συμβαίνουν όταν είναι στα καλύτερά του. Αρχικά, είχε μείνει εκτός όταν ήταν βασικός στην Εθνική και τώρα τέθηκε νοκ άουτ, έχοντας πάρει φανέλα βασικού (και αναντικατάστατου) στον Δικέφαλο.

Εκεί που άφησε πίσω του το πρόβλημα στον αστράγαλο η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα πάνω στην αγωνιστική του έκρηξη. Πάνω που όλος ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός είχε πλημμυρήσει από χαρά λόγω της ανοδικής του πορείας. Πάνω που ο Μανόλο Χιμένεθ είχε βρει το χαφ, με το οποίο μπορούσε να φτάσει το πλάνο του στο 100% του.

Ο μόνος που μπορεί να πληγώθηκε περισσότερο και από τον ίδιο τον Γαλανόπουλο για τον τραυματισμό του, είναι ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός, ο οποίος με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης για τέταρτη φορά στην προπονητική του καριέρα, έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Έλληνα άσο.

Με τον Μάσιμο Καρέρα ο 23χρονος μέσος μέτρησε μόλις 159 αγωνιστικά λεπτά και βρέθηκε στο βασικό σχήμα μόνο σε ένα παιχνίδι. Αριθμοί που δείχνουν πως ο Ιταλός τεχνικός δεν τον πίστευε και πολύ. Αντιθέτως, ο Χιμένεθ με το… καλημέρα έδειξε ότι τον υπολογίζει και με το παραπάνω. Άλλωστε τον ήξερε καλά, έχοντας κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα μαζί του.

Έτσι λοιπόν, ο 57χρονος τεχνικός μόλις στο ντεμπούτο του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τον έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο. Από τότε μέχρι και τον τραυματισμό του δεν υπήρξε παιχνίδι που να μην του έδωσε λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο Γαλανόπουλος με τον Ισπανό στην τεχνική ηγεσία έχει καταγράψει 582 αγωνιστικά λεπτά και έχει πετύχει 2 γκολ.

Ο Έλληνας μέσος εξυπηρετούσε απόλυτα το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ και αυτό φάνηκε τόσο με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο όσο και με την απουσία του. Στις 10 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε ο νεαρός κεντρικός χαφ ο Δικέφαλος έκανε 6 νίκες 3 ήττες και 1 ισοπαλία και έδειξε σημάδια μεγάλης βελτίωσης ειδικότερα στην ανασταλτική του λειτουργία, έχοντας κρατήσει το μηδέν παθητικό 5 φορές.

Από τότε που τέθηκε νοκ άουτ λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλων Σμύρνης η ΑΕΚ πήρε τον κατήφορο. Στους 9 αγώνες που ήταν απών οι «κιτρινόμαυροι» μέτρησαν 3 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες και δέχτηκαν 11 γκολ. Γενικότερα, από τότε που είναι εκτός, τα πράγματα κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνουν για την ομάδα του, σε σημείο που ακόμα και η θέση του προπονητή του… τρίζει.

Ωστόσο, τώρα που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον Χιμένεθ, στην προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει το πολύ κακό αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Για τον Μανόλο η επιστροφή του Γαλανόπουλου είναι μια ευκαιρία να αλλάξει την δύσκολη κατάσταση που έχει βρεθεί η ΑΕΚ και κατ’ επέκταση ο ίδιος. Μπορεί και η τελευταία…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από