ΑΕΚ : Το οδοιπορικό… πόνου του Χιμένεθ

ΑΕΚ : Το οδοιπορικό… πόνου του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ ζει έναν αγωνιστικό εφιάλτη με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο και οι πολλαπλοί τραυματισμοί δεν την αφήνουν σε ησυχία.

Στην αναζήτηση για μια θετική πλευρά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Όπως φαίνεται η Ένωση έχει ένα μαύρο σύννεφο να την ακολουθεί και να της δημιουργεί ανησυχία ακόμη και για πράγματα που φάνταζαν δεδομένα, όπως το ευρωπαϊκό εισητήριο.

Ο… μήνας του μέλιτος του Μανόλο Χιμένεθ όπου οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποιήσαν ένα θετικό σερί έχει τελειώσει προ πολλού και από τότε ο Δικέφαλος έχει μόνο καθοδική πορεία.

Μέσα σε όλη αυτή την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που βρίκεται η ΑΕΚ έχει προκύψει και ένα τεράστιο πρόβλημα με πολλαπλούς τραυματισμούς. Αυτό που συμβαίνει την τρέχουσα σεζόν στην Ένωση, είναι πρωτοφανές, ακόμη και για τα δικά της δεδομένα, που ποτέ δεν ήταν τα καλύτερα στο συγκεκριμένο θέμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν…

Πέρα από τη θλάση του Μπακάκη στο ματς με τον ΟΦΗ και ένα πρόβλημα στον τένοντα του δεξιού δικεφάλου που υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Σβάρνας, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν άλλες… σκοτούρες.

Εκεί λοιπόν που η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει βρει μια αγωνιστική ομαλότητα και είχε «τρέξει» ένα καλό σερί (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) ήρθε η ρεβάνς με τον Απόλλων Σμύρνης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια αναμέτρηση που ο Δικέφαλος ηττήθηκε (2-1), αλλά προκρίθηκε. Ωστόσο, η πρόκριση της βγήκε… ξινή.

Αυτό γιατί στο εν λόγω παιχνίδι αποχώρησαν με τραυματισμούς οι Γεβχέν Σάκχοφ και Κώστας Γαλανόπουλος. Μάλιστα, ο Ελληνας μέσος ήταν σε εξαιρετική φόρμα και μαζί με τον Ουκρανό αποτελούσαν δυο βασικές λύσεις για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός όμως τους έχασε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ο Γαλανόπουλος που υπέστη κάταγμα δεξιάς ωμοπλάτης θα κλείσει περίπου δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ ο Σάκχοφ που διεγνώσθη με θλάση δευτέρου βαθμού έμεινε γύρω στον έναν μήνα στα πιτς.

Στη συνέχεια ντόμινο τραυματισμών

Μετά από το «καταραμένο» παιχνίδι στη Ριζούπολη ακολούθησαν πολλοί τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ακόμη την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ υπέστη διάστρεμμα ο Θεοδόσης Μαχαίρας και χρειάστηκε να απουσιάσει από τρία παιχνίδια της ομάδας του.

Το μεγαλύτερο πλήγμα για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν με τους Αντρέ Σιμόες και Μιχάλη Μπακάκη, αλλά ειδικότερα με τον Πορτογάλο μέσο, ο οποίος διαπιστώθηκε πως έχει οστεοχόνδρινο έλλειμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Όσον αφορά στον Έλληνα μπακ, υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο του ποδιού του και πραγματοποίησε την επιστροφή του την Κυριακή (21/3) στην Τούμπα.

Στη συνέχεια προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα στον Δικέφαλο με πρωταγωνιστή τον Ντμίτρο Τσιγκρίνκσι, που υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού, ενώ επόμενο «χτύπημα» για την Ένωση ήταν ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, του οποίου η μαγνητική τομογραφία έδειξε θλάση δευτέρου βαθμού στον δεξιό έσω λοξό κοιλιακό.

Τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που μπήκε στα «πιτς» ήταν ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος είχε υποστεί μια ελαφριά θλάση πρώτου βαθμού στην αριστερή γαστροκνημία που δεν προβλημάτισε, καθώς ήταν η η πιο ήπια που θα μπορούσε να υποστεί, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Η… σούμα

Η κακοδαιμονία όμως δεν ξεκίνησε να «χτυπάει» την πόρτα του «κιτρινόμαυρου» στρατοπέδου ξαφνικά το 2021, ούτε με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ και έχει αρκετό ενδιαφέρον η… σούμα των τραυματισμών της Ένωσης την τρέχουσα σεζόν.

Αυτοί λοιπόν που πέρασαν είτε για πολύ είτε για λίγο διάστημα στα «πιτς» έως τώρα είναι οι Ολιβέιρα, Γκαρσία, Νεντελτσιάρου, Ανσαριφάρντ, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Λάτσι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Τσιντώτας, Χνιντ, Σάκχοφ, Αλμπάνης, Μιτάι, Σβάρνας, Μαχαίρας, Κρίστισιτς, αλλά και οι Λιβάγια, Ινσούα και Παουλίνιο που πλέον δεν είναι παίκτες του Δικεφάλου.

Ωστόσο, η επιδημία των τραυματισμών τον τον τελευταίο μήνα έπληξε πολύ την ΑΕΚ και δημιούργησε τεράστιους πονοκεφάλους στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έδειχνε να έχει βρει μια συνταγή για να οδηγεί τους «κιτρινόμαυρους» σε όσα περισσότερα θετικά αποτέλεσματα γίνεται, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί έχασε τα… υλικά.

Τα τωρινά δεδομένα

Πλέον τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει λίγο και η ΑΕΚ έχει μετρήσει σημαντικές επιστροφές, όμως φαίνεται πως δεν γίνεται να ηρεμήσει τελείως. Στην τελευταία αναμέτρηση της με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Σάκχοφ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και υπεβλήθη σε μαγνητική, η οποία έδειξε πως έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού, όμως δεν αναμένεται να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τους Τσιγκρίνσκι και Γαλανόπουλο τα νέα είναι αρκετά θετικά. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας μέσος θεωρείται δεδομένο πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και ο 34χρονος αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει σύντομα. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας χαίρουν άκρας υγείας.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα άσχημα μαντάτα από τις τάξεις της Ένωσης. Ποιά είναι αυτά; Το ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αντρέ Σιμόες στον αστράγαλο δεν θα του επιτρέψει όπως φαίνεται να αγωνιστεί άλλο τη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος μέσος υπεβλήθη σε επανεξέταση, η οποία έδειξε μερική βελτίωση, αλλά όχι τέτοια έτσι ώστε να μπορέσει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα.

Έτσι, θεωρείται πλέον απίθανο για τον Σιμόες να προλάβει ματς της φετινής σεζόν και μένει να φανεί από την επικοινωνία που θα έχει με το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ αν θα μπει στο χειρουργείο ώστε να ξεπεράσει άμεσα το πρόβλημα ή θα συνεχίσει με συντηρητικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ