ΑΕΚ : Η υποκρισία με τον Χιμένεθ

ΑΕΚ : Η υποκρισία με τον Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε εγγυήσεις τον περασμένο Ιανουάριο για να επιστρέψει στην ΑΕΚ, όμως μερικούς μήνες μετά εμφανίζεται «τελειωμένος» από την ΑΕΚ, με μια σειρά από αντικαταστάτες του να ακούγονται...

Η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν βρίσκεται σε πολύ μέτρια αγωνιστική κατάσταση, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά και τη διοίκηση να μην μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Η Ένωση αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να διώξει τον Μάσιμο Καρέρα, αφού ερχόταν το ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά το άλλο και στη θέση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Παναγιώτη Κονέ έφεραν πίσω στην Ελλάδα τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός επέστρεψε για χάρη της ΑΕΚ με σκοπό να τη μεταμορφώσει και να αλλάξει την εικόνα της, αφού η Ένωση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο Χιμένεθ για να συμφωνήσει με τους κιτρινόμαυρους πήρε μια σειρά από εγγυήσεις από τη διοίκηση και τον Μελισσανίδη, αφού τις προηγούμενες τρεις φορές δεν τον στήριξαν. Ο Ισπανός κόουτς λοιπόν έκλεισε το deal για 1,5 χρόνο, με τον όρο ότι θα είναι ο προπονητής που θα μπει στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ο στόχος του ήταν να «σώσει» τη χρονιά και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, αλλά και να πάρει το Κύπελλο, αφού όμως βελτιώσει την τραγική εικόνα της ομάδας.

Τρεις μήνες και κάτι από την έλευση του στην ΑΕΚ λοιπόν ο Χιμένεθ έχει καταφέρει να βελτιώσει ελάχιστα πράγματα στην ομάδα, στήριξη η διοίκηση δεν του παρείχε καμία, ειδικά μεταγραφικά, αφού μόνο Νταντσένκο αποκτήθηκε κι αυτός μάλιστα δεν είναι αυτό ακριβώς που έψαχνε ο Ανδαλουσιανός τεχνικός. Τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Χιμένεθ δίνουν και παίρνουν, με πολλά ρεπορτάζ αλλά και ΜΜΕ να τον θεωρούν «τελειωμένο». Εξάλλου ήδη γράφονται μια σειρά αντικαταστάτες του, με τον Μίλαν Ράσταβατς να είναι αναμφίβολα ένας προπονητής που κάνει «κλικ» στη διοίκηση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη όπως αποκάλυψε to10.gr, ειδικά με την εντυπωσιακή πορεία που κάνει στο δεύτερο μισό με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η απόλυτη υποκρισία όμως από πλευράς ΑΕΚ φαίνεται να είναι πως στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ «σπρώχνεται» η αίσθηση πως το μέλλον του Ισπανού θα κριθεί από το τελευταίο δίμηνο της σεζόν και την πορεία που θα έχει η Ένωση στα play off, αλλά και στο Κύπελλο. Είναι λίγο οξύμωρο φυσικά, ίσως και αντιεπαγγελματικό, με τον Χιμένεθ να φαίνεται πως πληρώνει το μάρμαρο για μια ομάδα που δεν έχει φτιάξει αυτός και που δεν στηρίχτηκε ποτέ για να την βελτιώσει.

Μοιάζει με κοινό μυστικό της διοίκησης πως ο Χιμένεθ είναι κοντά στην έξοδο με το πέρας της φετινής σεζόν, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να την «πατάει» όπως συνέβη και τις προηγούμενες τρεις θητείες του, όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν τον στήριξε. Και δεν αποκλείεται μετά τα play off ο Χιμένεθ να αποτελέσει ξανά παρελθόν, παρά τις εγγυήσεις που έχει πάρει από τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, αλλά και από τον Παναγιώτη Κονέ. Το μέλλον του προπονητή της ΑΕΚ μόνο δεδομένο δεν είναι τρεις μήνες μετά την 4η έλευση του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ