Παναθηναϊκός : Ο Ντρεοσί «προστάτευσε» το πορτοφόλι του Αλαφούζου

Παναθηναϊκός : Ο Ντρεοσί «προστάτευσε» το πορτοφόλι του Αλαφούζου

Οι μεταγραφές του Πιερ Ντρεοσί τον Ιανουάριο άφησαν μικρό οικονομικό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο περιθώριο των εξελίξεων για την παραμονή του Λάζλο Μπόλονι, αυτό που κατέστη προφανές είναι πως το πρόσωπο στο Τριφύλλι, με τη μεγαλύτερη επιρροή αυτή την εποχή στον Γιάννη Αλαφούζο, είναι ο Πιερ Ντρεοσί. Ο Γάλλος παράγοντας συνομίλησε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και τον έπεισε ότι η ορθή επιλογή είναι η στήριξη στον Ρουμάνο προπονητή και όχι η αντικατάσταση του.

Σαφώς, ο ενθουσιασμός του Γιάννη Αλαφούζου με έναν από τους συνεργάτες του δεν είναι κάτι νέο. Ο Αλαφούζος έχει περάσει από αντίστοιχες φάσεις με τον Ρόκα παλαιότερα, τον Νταμπίζα και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ένας βασικός λόγος που ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για τον Ντρεοσί, είναι οι χειρισμοί του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. 

Τι πιστώνεται στον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ; Η ένταξη στο ρόστερ ποιοτικών παικτών, με συμφέροντες όρους. Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως οι συμφωνίες που σύναψε ο Ντρεοσί δεν έχουν μεγάλο κόστος για την εταιρία και ταυτόχρονα, δεν έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. 

Ως αντιπαραβολή, άνθρωποι του Τριφυλλιού φέρνουν το παράδειγμα τα συμβόλαια του Γιασίν Αγιούμπ και του Καρλίτος, ένα χρόνοι πριν. Με τριετή και τετραετή διάρκεια, με υψηλές αποδοχές, που είναι πολύ δύσκολο να «σπάσουν» χωρίς παχυλές αποζημιώσεις. 

Αντίθετα, τόσο ο Γιουνούς Σανκαρέ, όσο και ο Γενί Ενγκμπακοτό είχαν χαμηλό κόστος και δεσμεύτηκαν για 1,5 χρόνο. Συμφωνίες που τις έκλεισε ο Πιέρ Ντρεοσί χωρίς καν να κινηθεί στα όρια που είχαν τεθεί από τον εργοδότη του, προστατεύοντας τον Παναθηναϊκό από τις κακοτοπιές του παρελθόντος.

Ο Αλαφούζος εκτίμησε τη στάση του Ντρεοσί στο ζήτημα, έχει κακοπάθει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, με αποκορύφωμα τη… δράση του περιβόητου πια Αντρέα Στραματσόνι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ