Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Από τον Νοέμβρη έχει να ηττηθεί μακριά από το Περιστέρι ο Ατρόμητος, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα επικρατώντας με 1-0 στην Τρίπολη φτάνοντας στην έβδομη φετινή εκτός έδρας νίκη του.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει εντός έδρας (τελευταία ήττα στις 22/10), τον Ατρόμητο όμως μακριά από το Περιστέρι δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά (μόλις μία ήττα από τον ΠΑΟΚ, 2-1). Με τα άνωθεν δεδομένα οι δύο ομάδες πρόσφεραν ωραίο θέαμα στην Τρίπολη (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) με τελικό νικητή τους Περιστεριώτες (1-0) χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Χατζηισαΐα στις καθυστερήσεις.

Ωραία ποδόσφαιρο στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τις δύο ομάδες να ξεκινάνε δυναμικά στην αναμέτρηση, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 4ο λεπτό και να ανήκει στους φιλοξενούμενους. Ο Σάκιτς έβγαλε όμορφα τον Βασιλακάκη απέναντι στον Αθανασιάδη, εκείνος έκανε το πλασέ, αλλά ο κίπερ του Αστέρα κράτησε αλώβητη την εστία του. Πέντε λεπτά αργότερα ο Έλληνας πορτιέρο απομάκρυνε επικίνδυνα, η μπάλα βρήκε την πλάτη του Ουάρντα όμως κατέληξε άουτ.

Στο 14′ έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί και οι γηπεδούχοι, με την ωραία προσπάθεια του Μπέρτου ο οποίος έδωσε στον Μανιά, εκείνος προσπέρασε τον Ρισβάνη, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μουνάφο αυτή τη φορά βρήκε τον Μιχάλη Μανιά αλλά στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη ο 27χρονος φορ έκανε κάκιστο τελείωμα. Μετά από κάμποσα λεπτά και πάλι ο Αστέρας ήταν αυτός που έφθασε πιο κοντά στο γκολ, στο 39′ με την μπάλα μετά την κεφαλιά – ψαράκι του Πασαλίδη να περνά μόλις άουτ.  Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και πέρασε ένα δεκάλεπτο για να έχουμε φάση στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 54′ μια σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά και η πολύ ωραία κεφαλιά του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή, δεν νίκησαν τον Αθανασιάδη. Ενώ στην συγκεκριμένη φάση ο Γάλλος άσος τραυματίστηκε και αποχώρησε λίγο αργότερα από το ματς. Στο 72′ η επόμενη καλή στιγμή με τον Ουάρντα να βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Βασιλακάκη το σουτ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ. Στο 81′ απείλησε και ο Ντάουντα το σουτ του όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα αρκεστούν στο 0-0, στις καθυστερήσεις του αγώνα η προβολή του Δημήτρη Χατζηισαΐα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ του Ατρόμητου που πήρε έτσι το τρίποντο της νίκης, το έβδομο εκτός έδρας, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από πλευράς τους οι Αρκάδες παρέμειναν μακριά από τη νίκη για 5η σερί αγωνιστική.

Το κλειδί: Ο Ατρόμητος συνήθως δεν ανεβάζει δύο στόπερ σε στημένες φάσεις και ο Χατζηισαΐας σπανίως προωθείται. Μάλιστα σήμερα του έδωσε την οδηγία ο Νταμίρ Κάναντι. Εν τέλει ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση.

Το 10άρι: Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα χάρη στο γκολ που έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο της νίκης. Πολύ θετική (για ακόμα ένα παιχνίδι) η παρουσία του Αμρ Ουάρντα.

Στον πάγκο: Ο συνήθως πολύ αποτελεσματικός μπροστά στην αντίπαλη εστία Μιχάλης Μανιάς σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες. Θα μπορούσε να έχει δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Γιατί κόουτς: Η αρχική διάταξη του Ατρόμητου με μοναδικό προωθημένο τον Ντιγκινί αποδείχτηκε λανθασμένη για τον Αυστριακό κόουτς της ομάδας καθώς ο Γάλλος άσος ήταν υπερβολικά αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο ο Νταμίρ Κάναντι διόρθωσε το λάθος του με την είσοδο του Ντάουντα στο ημίχρονο και τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Γκολ: 91′ Χατζηϊσαΐας

Κίτρινες κάρτες: 41′ Καλτσάς, 53′ Πασαλίδης – 49′ Μάντσον, 57′ Γιαννούλης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (74′ Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (61′ Ζααντί), Μανιάς (77′ Δουβίκας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (46′ Ντάουντα), Μάντσον, Ντιγκινί (58′ αναγκαστική- Μπρούνο Φελίπε), Βασιλακάκης, Ουάρντα (94′ Καρασαλίδης).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από