Η εφημερίδα «Live Sport» αποκαλύπτει έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία από τον ΟΠΑΠ και όλες τις εταιρείες στοιχηματισμού που λειτουργούν στην Ελλάδα για συγκεκριμένα πονταρίσματα στο εν λόγω παιχνίδι.
Το κύρος και η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν πληγεί σημαντικά. Και ένας από τους λόγους είναι τα χειραγωγημένα παιχνίδια. Αναμετρήσεις «φτιαγμένες» εκ των προτέρων, με σκοπό (κατά βάση) το στοιχηματικό κέρδος, για τις οποίες ουδείς ασχολείται σοβαρά και παρά τα σενάρια και τις φήμες που τις ακολουθούν, οι υποθέσεις παραμένουν -ως επί το πλείστον- σε κάποιο συρτάρι, καταχωνιασμένες.
Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνεται και με έγγραφα, πλέον, στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις και έρευνες ώστε να μην υπάρχουν κηλίδες και όποιο παιχνίδι είναι «βρόμικο», οι αρμόδιοι να υπόκεινται στις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου και των κανονισμών του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport», η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει έρευνα για μία σειρά αγώνων που κρίνεται ότι υπάρχει υποψία χειραγώγησης.
Ένας εξ αυτών είναι ο αγώνας του περσινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 5-1 (30 Απριλίου 2017). Μία αναμέτρηση στην οποία φέρεται να παίχτηκαν ασυνήθιστα υψηλά ποσά σε συγκεκριμένα πονταρίσματα, τα οποία ενεργοποίησαν τις «ζώνες ασφαλείας» των εταιρειών και παράλληλα κίνησαν την περιέργεια των αρμοδίων αρχών και πλέον βρίσκονται στα χέρια των ελεγκτικών αρχών. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το ημίχρονο έληξε με σκορ 3-1 και όλα τα γκολ μπήκαν από το 30 έως το 45′.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μέσω της Οικονομικής Αστυνομίας έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να σταλούν όλα τα στοιχεία, από τον ΟΠΑΠ και τις υπόλοιπες εταιρείες στοιχηματισμού, για τους παίκτες που πόνταραν στο συγκεκριμένο παιχνίδι «κατά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τουλάχιστον δύο (2) γκολ διαφορά και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ότι θα σημειώνονταν τουλάχιστον τέσσερα (4) γκολ σε αυτό»!
Επιπλέον, στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα «εξαιρετικά επείγουσας», ενώ απαίτηση προς όλες τις εταιρείες είναι να στείλουν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν έως τις 16 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα και να φανεί εάν όντως υπήρξε χειραγώγηση στο εν λόγω παιχνίδι ή όχι.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η Οικονομική Αστυνομία φαίνεται ότι ασχολείται και με άλλα παιχνίδια που είχαν «ύποπτο» στοιχηματισμό στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ενώ έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι «ύποπτο» είχε χαρακτηριστεί από την UEFA και το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Κέρκυρα, όπου ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 5-0, ανοίγοντας το σκορ στο 1ο λεπτό, με αυτογκόλ παίκτη της γηπεδούχου ομάδας.
Διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό και άκρως αποκαλυπτικό θέμα της «Live Sport»:
«Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, για χειραγώγηση αποτελέσματος, βρίσκονται και πάλι αγώνες της Super League.
Η «Live Sport» έχει στη διάθεσή της έγγραφα από τα οποία προκύπτει η διεξαγωγή έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ- Κέρκυρα της περασμένης σεζόν. Το παιχνίδι διεξήχθη στις 30 Απριλίου 2017 και νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 5-1 (σκορ ημιχρόνου 3-1). Είναι χαρακτηριστικό, ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει αύξοντα αριθμό 49, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία και για αρκετά ακόμη παιχνίδια.
Πού ακριβώς εστιάζεται αυτό; Σύμφωνα με το από 29 Δεκεμβρίου 2017 εμπιστευτικό έγγραφο προς την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ζητά από όλες τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού που λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά και από τον ΟΠΑΠ, να γνωστοποιήσουν «όλα τα στοιχήματα που παίχτηκαν από παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι στις ιστοσελίδες τους και πόνταραν πριν από τον αγώνα στην ήττα του Αθλητικού Ομίλου Κασσιόπης κατά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τουλάχιστον δύο (2) γκολ διαφορά και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ότι θα σημειώνονταν τουλάχιστον τέσσερα (4) γκολ σε αυτό».
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ζητά από τις εταιρείες στοιχηματισμού να της γνωρίσουν τα ακόλουθα, για κάθε παίκτη που τοποθέτησε τα συγκεκριμένα στοιχήματα:
1) Τα πλήρη στοιχεία των παικτών
2) Το όνομα χρήστη (username) του παίκτη, καθώς και την ηλεκτρονική του διεύθυνση
3) Το χρηματικό ποσό που τοποθετήθηκε στα συγκεκριμένα στοιχήματα, καθώς και το ποσό που κέρδισε
4) Τον τρόπο που αποδόθηκαν τα κέρδη στους δικαιούχους
Είναι χαρακτηριστικό πως ζητείται ακόμη και να γίνει ανάλυση των στοιχείων, ώστε να εντοπισθούν είτε τα ίδια άτομα που χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα χρηστών είτε κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί ή κοινές διευθύνσεις IP.
Ως καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των στοιχείων ορίσθηκε η 16η Φεβρουαρίου 2018, κάτι που σημαίνει πως σε δύο ημέρες οι εταιρείες ηλεκτρονικού στοιχηματισμού και ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να έχουν στείλει όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν».
Δείτε το έγγραφο από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που ζητάει αναλυτικά στοιχεία για συγκεκριμένα στοιχήματα: