ΑΕΚ : Γιατί έπαψες Χιμένεθ να θυμίζεις

ΑΕΚ : Γιατί έπαψες Χιμένεθ να θυμίζεις

Στην τέταρτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ η ΑΕΚ έχει δεχτεί 14 γκολ σε 12 παιχνίδια, έναν απολογισμό που δεν συνάδει με τη σημασία που δίνει ο Ισπανός στην άμυνα.

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε για τέταρτη φορά την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, κανένας δεν περίμενε θαύματα. Ωστόσο, όλοι πίστευαν ότι ο Ισπανός θα συμμάζευε την Ένωση στην άμυνα, μετατρέποντας την σε ένα σύνολο που θα αμυνόταν αποτελεσματικά και θα δεχόταν δύσκολα γκολ.

Εν τέλει, άπαντες διαψεύστηκαν στην εκτίμηση τους. Σε δώδεκα παιχνίδια με τον Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ έχει δεχτεί 14 γκολ. Ένας απολογισμός κάκιστος, για έναν προπονητή ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στην σωστή ανασταλτική λειτουργία.

Ασφαλώς, ο Χιμένεθ ευθύνεται κατά μέρος. Ο Ισπανός δουλεύει, αλλά η ποιότητα των κεντρικών αμυντικών και των ακραίων μπακ που διαθέτει, είναι μικρή. Ο καλύτερος στόπερ του, ο Τσιγκρίνσκι, δεν θυμίζει τον παίκτη των προηγούμενων θητειών του Χιμένεθ στο ΟΑΚΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία έξι παιχνίδια, η ΑΕΚ έχει δεχτεί από δύο γκολ  στα πέντε. Το μόνο ματς που δεν δέχτηκε γκολ ήταν απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά οι Κρητικοί έχουν τσακωθεί με το… σκοράρισμα.

Η λίστα των αναμετρήσεων επί Χιμένεθ:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0

Λαμία-ΑΕΚ 0-1

Άρης-ΑΕΚ 0-1

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1

ΑΕΚ-Απόλλωνας 2-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2

Απόλλων-ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ-Άρης 0-2

ΑΕΚ-Βόλος 4-2

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ