Πώς ο Χιμένεθ έγινε ο «άνθρωπος των ντέρμπι»

Πώς ο Χιμένεθ έγινε ο «άνθρωπος των ντέρμπι»

Ο προπονητής που «χρεώθηκε» την πιο βαριά ήττα της ΑΕΚ στο Καραΐσκάκης, επέστρεψε στην Ένωση για να την μετατρέψει στον «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού, κερδίζοντάς τον για 3η διαδοχική φορά στο πρωτάθλημα.

Η νέα νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και ο τρόπος που ήρθε αυτή φέρουν σαφέστατα και την υπογραφή του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε πολύ στο μυαλό του το πλάνο, την τακτική και τις επιλογές που θα έκανε στο ντέρμπι και είναι χαρακτηριστικό πως βάσει των όσων προκύπτουν από το ρεπορτάζ, μέχρι και χθες το πρωί, υπήρχαν ακόμα ανοικτές θέσεις για την ενδεκάδα. Με τους Γαλανόπουλο και Λόπες να βρίσκονται στο… τσακ, εκτός βασικού σχήματος.

Ο Χιμένεθ φάνηκε ξεκάθαρα πως ήθελε να πάει το παιχνίδι σε αυτό το τέμπο. Μπλοκάροντας για ένα ημίχρονο την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και επιδιώκοντας στην επανάληψη να βρει το γκολ που θα επέτρεπε στην ΑΕΚ να φύγει με τη νίκη από το Φάληρο. Παρότι το πλάνο κάπου «στράβωσε» προς το τέλος, το φινάλε βρήκε την Ένωση με τους τρεις βαθμούς και τον στόχο να έχει επιτευχθεί. Και στο ποδόσφαιρο, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει το «2Χ2» επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ενώ μετά και το περυσινό 1-0 του ΟΑΚΑ, μετρά τρεις διαδοχικές νίκες επί των ερυθρόλευκων στη Σούπερ Λιγκ! Όλες, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Τον προπονητή που απέκλεισε επίσης τον Ολυμπιακό στο κύπελλο πέρυσι, καταγράφοντας μάλιστα νίκη στο Καραϊσκάκης και που έφυγε αήττητος από τον Πειραιά και στο παιχνίδι που προηγήθηκε για την φάση των «8» του φετινού θεσμού.

Ο Χιμένεθ έχει φτιάξει ήδη μια ισχυρή παράδοση εναντίον του Ολυμπιακού, μετρώντας αισίως τέσσερις νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σε διάστημα ενός έτους! Το στοιχείο βεβαίως που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το παραπάνω επίτευγμα του Ισπανού τεχνικού, είναι πως μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο, που έχει «χρεωθεί» την πιο βαριά ήττα της ΑΕΚ στο Φάληρο. Εκείνο το 6-0 για το πρωτάθλημα, που δεν μπόρεσε να ξεχαστεί ακόμα και όταν η Ένωση λίγο αργότερα έφτανε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Ωστόσο με την επιστροφή του στην Ένωση πέρυσι, ο Χιμένεθ κατάφερε σταδιακά να γίνει ο «άνθρωπος των ντέρμπι», οδηγώντας την ΑΕΚ χθες σε άλλη μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Με το σερί της Ένωσης να θυμίζει εκείνο που είχε καταγράψει στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν παρότι έχανε τα πρωταθλήματα, τα ματς με τον Ολυμπιακό την έβρισκαν νικήτρια.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό με προπονητή τον Χιμένεθ:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0, ΣΕΖΟΝ 2010-2011
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 6-0, ΣΕΖΟΝ 2010-2011
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0, ΣΕΖΟΝ 2016-2017
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2, ΣΕΖΟΝ 2017-2018
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 1-2, ΣΕΖΟΝ 2017-2018

ΚΥΠΕΛΛΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 1-2, ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1, ΦΑΣΗ ΤΩΝ «4», ΣΕΖΟΝ 2016-2017
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 0-0, ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8», ΣΕΖΟΝ 2017-2018

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ