Ολυμπιακός : Γιουσέφ Ελ Αραμπί, πως το κάνεις;

Ολυμπιακός : Γιουσέφ Ελ Αραμπί, πως το κάνεις;

Σκοράρει ανά 66 λεπτά, χρειάζεται 2,3 ευκαιρίες για να το κάνει, έχει σχεδόν 1 γκολ/ματς αυτό τον 1.5 χρόνο και το κάνει απλά, χαλαρά. Είναι ο Ελ Αραμπί και δεν σταματάει.

Στην περίπτωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τα λόγια εχουν χάσει το νόημά τους. Οι αριθμοί, όμως, όχι. Αυτοί δίνουν νόημα και εξηγούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την προσφορά αυτού του σπάνιου ποδοσφαιριστή. Ενός παίκτη που ο Ολυμπιακός ευτύχησε να τον ανακαλύψει και να τον φέρει στην Ελλάδα. Απολαμβάνοντας έναν από τους κορυφαίους σέντερ φορ που έχουν περάσει ποτέ από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου, σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις, εντάσεις, αλλά και ανατροπές. Με τον Ελ Αραμπί να κάνει τα… γνωστά του. Βγαίνοντας εντυπωσιακά από το μεγαλύτερο σερί ανομβρίας του.

Ο Μαροκινός επιθετικός τη φετινή σεζόν μετρά 8 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ, έχοντας ήδη δύο χατ τρικ (προηγήθηκε εκείνο με τον Ατρόμητο σε 36΄ στις 17/10). Συνολικά έχει 28 (αλλά και 8 ασίστ) σε 42. Με εκείνον στο γήπεδο ο Ολυμπιακός μετρά 33 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (στο 90΄από τον ΠΑΟΚ προτελευταία αγωνιστική των πλει-οφ με τον τίτλο δεδομένο). Ο Ελ Αραμπί έχει 3 χατ τρικ, άλλα τόσα ματς με 2 γκολ. Και κυρίως; Έχει έναν προσωπικό χάρτη Σούπερ Λιγκ που επιβεβαιώνει πως δεν έχει αφήσει… παραπονούμενο σχεδόν κανέναν αντίπαλο.

Από τις 15 ομάδες που αντιμετώπισε ως τώρα στο πρωτάθλημα πέρσι και φέτος έχει σκοράρει ή δώσει ασίστ κόντρα στις 14! Του γλίτωσε μόνο ο Απόλλωνας όπου περνώντας σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος είχε δυο δοκάρια στην αναμέτρηση της 31ης Οκτωβρίου. Συνολικά στη Σούπερ Λιγκ ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει σε 19 αναμετρήσεις: Ο Ολυμπιακός νίκησε τις 18 και θα νικούσε και την 19η στα Γιάννενα (4/10) αν το VAR με το έτσι θέλω δεν ακύρωνε το νικητήριο γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 90’+1΄.

Η επιρροή του στον Ολυμπιακό της Σούπερ Λιγκ είναι εμφατική! Φέτος βάζει ένα γκολ κάθε 66 λεπτά. Και ένα ανά ματς (8/8). Χρειάζεται μόλις 2.3 τελικές. Συνολικά ως εδώ στην Σούπερ Λιγκ πετυχαίνει γκολ κάθε 108 λεπτά ή 0.66 ανά παιχνίδι. Χρειάζεται 3.1 τελικές για να πανηγυρίσει. Οι αριθμοί του είναι απλά εξωφρενικοί. Και το δείγμα πολύ μεγάλο (42 αγώνες) για να θεωρηθεί τυχαίο.

Όσο για την πελατειακή σχέση με τους αντιπάλους του: Βόλος (4 γκολ), Λαμία (4 γκολ-1), Αστέρας Τρίπολης (3 γκολ -1 ασίστ), Παναιτωλικός (3 γκολ -1 ασίστ), Ατρόμητος (3 γκολ-1 ασίστ), Άρης (2 γκολ-1 ασίστ), Πανιώνιος (2 γκολ), Παναθηναϊκός (2 γκολ), Ξάνθη (1 γκολ-1 ασίστ), Λάρισα (1 γκολ), ΠΑΣ Γιάννενα (1 γκολ), ΑΕΚ (1 γκολ), ΠΑΟΚ (1 γκολ) και ΟΦΗ (2 ασίστ). Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ