Άρης : Δεν έμεινε στον άσο

Οι κιτρινόμαυροι είναι πλήρεις στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ υπάρχει έντονος συναγωνισμός ανάμεσα σε Κουέστα, Μπουσέ και Σιαμπάνη για μια θέση στο βασικό σχήμα.

Ο Άρης πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του. Ενα από τα πλεονεκτήματα των κιτρινόμαυρων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι και η πληρότητα που υπάρχει στο ρόστερ. Κάτι που ισχύει, φυσικά και για τη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο Χουλιάν Κουέστα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα για την θέση στην ενδεκάδα. Την έχασε μόνο όταν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρία. Ο Εμαν πήρε, είναι η αλήθεια, αρκετές ευκαιρίες, χωρίς πάντως να καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί.

Τα πράγματα, όμως, είναι διαφορετικά τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο συναγωνισμός είναι πολύ έντονος για όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα, με αυτήν του τερματοφύλακα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αυτός που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λαμία, στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κόλος Κοβαλίβκα αλλά και στις αναμετρήσεις με τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η απόδοση του στην τελευταία αναμέτρηση φαίνεται οτι δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Άκη Μάντζιο, που στο εκτός έδρας ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, προτίμησε να ξεκινήσει τον Μπουσέ στην ενδεκάδα.

Ο Γάλλος έδειξε καλά στοιχεία στη πρώτη επίσημη εμφάνιση του με τη φανέλα του Άρη και βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μάλιστα, πραγματοποίησε σωτηρία επέμβαση σε σουτ του Μακέντα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Η καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε κράτησε τον Γάλλο τερματοφύλακα στο βασικό σχήμα και στον επόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στους Ζωσιμάδες. Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση ο Άρης δεν δέχθηκε γκολ.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν για τον Άκη Μάντζιο την επόμενη αγωνιστική, καθώς ο προπονητής του Άρη είχε να αντιμετωπίσει πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μάριος Σιαμπάνης ήταν αυτός που πήρε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Ο 21χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ σε δύο περιπτώσεις έσωσε την εστία του. Στο 35′ απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα μετά από κεφαλιά του Πασαλίδη και στις καθυστερήσεις νίκησε τον Μπαράλες και χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη.

Όλα αυτά στην επανεμφάνιση του στη Superleague μετά από 1281 ημέρες, καθώς η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν στις 30 Απριλίου του 2017 ,σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα.

Ο Άρης είναι πλήρης στη θέση του τερματοφύλακα και ο συναγωνισμός για μια θέση στο βασικό σχήμα είναι έντονος. Το έργο, μάλιστα, Άκη Μάντζιου που είναι αρμόδιος για να επιλέξει αυτόν που θα παίζει κάθε αγωνιστική, μόνο εύκολο δεν είναι. Παράλληλα, όμως, ο συναγωνισμός αυτός μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον Άρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από