Μπορεί η Superleague της περσινής σεζόν να περιείχε αρκετές εκπλήξεις, ωστόσο υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που δεν ικανοποίησαν. Μεγάλες προσδοκίες που έπεσαν στο «κενό» αλλά και παίκτες που παρά την εμπειρία τους, δεν βοήθησαν ποτέ.
Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα της Superleague για την νέα σεζόν. Η πλειοψηφία των ομάδων έχουν ενισχυθεί αρκετά, ωστόσο, ποιες είναι οι περσινές μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες αποκτήθηκαν με μεγάλες προσδοκίες αλλά κατέληξαν σε απογοητεύσεις; Αυτή είναι η τετράδα των ποδοσφαιριστών που δεν πρόσφεραν αυτά που θα ήθελαν οι ομάδες τους.
Άντερσον Εσίτι (ΠΑΟΚ)
Ένας από τους πιο δυνατούς ποδοσφαιριστές της Ευρώπης που δεν έπιασε ποτέ. Ο Άντερσον Εσίτι μπορεί να αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι με την προοπτική να γίνει ο νέος ηγέτης του άξονα στον ΠΑΟΚ. Ο ελληνικός σύλλογος δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του από την Γανδή, ωστόσο δεν τα δικαιολόγησε. Ο 26χρονος Νιγηριανός δεν έπεισε τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος τον έβγαζε σταδιακά από το βασικό σχήμα. Παρότι ήταν αρκετά δυνατός, δεν «κούμπωνε» σε αυτό που ήθελε ο Πορτογάλος προπονητής. Συγκεκριμένα, ήταν αρκετά «βαρύς» σε ένα στυλ παιχνιδιού που χρειάζεται χαφ με σπιρτάδα. Μέτρησε 30 συμμετοχές και 1569 λεπτά, χωρίς να προσφέρει κάποιο γκολ ή ασίστ.
Ντανιέλε Βέρντε (ΑΕΚ)
Η ποιότητα του Ιταλού ήταν αυτό που ήθελε η ΑΕΚ για τα «φτερά» της επίθεσης. Τελικά, δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο 24χρονος Ιταλός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρόμα και για πρώτη φορά, αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από άλλη. Η Ένωση επένδυσε πάνω του αλλά, στο τέλος της χρονιάς, κατάλαβε ότι έκανε λάθος. Προερχόμενος από μία γεμάτη σεζόν ως δανεικός στην Βαγιαδολίδ, ήρθε στην Ελλάδα ώστε να προσθέσει ποιότητα στα εξτρέμ του συλλόγου. Έπαιξε σε συνολικά 37 παιχνίδια και σκόραρε έξι γκολ ενώ μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Οι εμφανίσεις του, πάντως, δεν έκαναν την διαφορά και σίγουρα δεν θα έχει θέση βασικού την νέα σεζόν.
Δημήτρης Κολοβός (Παναθηναϊκός)
Επέστρεψε από το εξωτερικό για να κάνει την διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Δημήτρης Κολοβός αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το 2016 με προορισμό το Βέλγιο και επέστρεψε μετά από τρία χρόνια για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Με συμμετοχές σε Μεχελέν και Ομόνοια, ο 27χρονος άσος αποκτήθηκε για να προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στην επιθετική γραμμή του «τριφυλλιού», όμως ουδέποτε αξιοποίησε τις ευκαιρίες του. Μπορεί στο πρότζεκτ των Νταμπίζα και Δώνη να ήταν ο κατάλληλος αλλά έπειτα από έξι μήνες, είχε γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να σταθεί. Φόρεσε 23 φορές την πράσινη φανέλα και σκόραρε μόλις δύο γκολ ενώ οι εμφανίσεις του ήταν κάτω του μετρίου.
Τιμπό Μουλέν (Ξάνθη)
Η «χρυσή» εποχή του στην Λέγκια Βαρσοβίας μοιάζει μακρινή ανάμνηση. Ο Τιμπό Μουλέν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ και παραχωρήθηκε δανεικός στην Ξάνθη ώστε να πάρει παιχνίδια. Η άφιξη του Γάλλου άσου στους Ακρίτες προκάλεσε ενθουσιασμό λόγω του βιογραφικού του, ωστόσο ποτέ δεν το επαλήθευσε. Ο 30χρονος μέσος ήταν απογοητευτικός και πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του. Έπαιξε σε μόλις 19 παιχνίδια και δέχτηκε έξι κίτρινες κάρτες, δείχνοντας την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον. Όπως ήταν αναμενόμενο, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όπου δεν υπολογίζεται.