«Χτυπάνε το κεφάλι τους» στη Φενέρ με Βαλμπουενά! (pic)

«Χτυπάνε το κεφάλι τους» στη Φενέρ με Βαλμπουενά! (pic)

Ο Γάλλος σούπερ σταρ κάνει τρομακτική σεζόν με τον Ολυμπιακό και στη Φενερμπαχτσέ μετάνιωσαν που τον άφησαν να φύγει.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπαμ» και έφερε στην Ελλάδα τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έναν από τους κορυφαίους Γάλλους των τελευταίων ετών. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε σε ηγέτη για την πειραϊκή ομάδα και τη βοήθησε να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο βραχύσωμος άσος κάλυψε και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Φορτούνη και με την μεγάλη εμπειρία του και τη σπουδαία του κλάση οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Ο Βαλμπουενά ήταν από τους παίκτες – κλειδιά των Πειραιωτών στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να παίρνει από το χέρι την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και να την οδηγεί στα… αστέρια.

Μια «μαγική» χρονιά από τον 35χρονο μεσοεπιθετικό, που έκανε τους ανθρώπους και τους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ να μετανιώσουν που τον άφησαν να φύγει από την ομάδα τους. Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ο Ματιέ έχει παίξει σε 40 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 9 γκολ και 23 ασίστ σε 2.657 λεπτά συμμετοχής. Εντυπωσιακά νούμερα για τον βραχύσωμο εξτρέμ, που αποδεικνύουν την κλάση του και κάνουν τους Τούρκους να… χτυπάνε το κεφάλι τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα θέματα που έχουν ανέβει τις τελευταίες ώρες στον Τύπο της γειτονικής χώρας, με τους Τούρκους να αναφέρονται στην τραγική πορεία της Φενερμπαχτσέ στη φετινή σεζόν και να στέκονται στην αποχώρηση του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και των Σλιμανί, Σολδάδο και Αγιού.

Οι Τούρκοι αναφέρονται στα εντυπωσιακά νούμερα του Γάλλου με τα χρώματα του Ολυμπιακού , αλλά και στις αντίστοιχες επιδόσεις των άλλων τριών. Ο Σλιμανί με τη φανέλα της Μονακό πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, έχοντας 9 γκολ και 7 ασίστ. Ο Αγιού με την Σουόνσι είχε 44 ματς με 17 γκολ και 6 ασίστ και ο Σολδάδο με τη Γρανάδα είχε 11 γκολ και 7 ασίστ σε 39 αγώνες.

Η αποχώρηση του Βαλμπουενά, αλλά και των τριών ποδοσφαιριστών που προαναφέραμε, έριξε την ποιότητα του ρόστερ της τούρκικης ομάδας, που φέτος πραγματοποίησε τραγική σεζόν. Μία αγωνιστική πριν το τέλος βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 50 βαθμούς σε 33 ματς.

Δείτε το… τιτίβισμα για τον Βαλμπουενά:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ