ΑΕΚ : Το βαρόμετρο Τσιγκρίνσκι και η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει

ΑΕΚ : Το βαρόμετρο Τσιγκρίνσκι και η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ψάχνει ένα θαύμα για να δώσει το παρόν στον τελικό της Κυριακής και η συμμετοχή του ή όχι θα κρίνει και τις πιθανότητες της ΑΕΚ για το τρόπαιο. Πάνω απ' όλα όμως, η Ένωση πρέπει να αλλάξει νοοτροπία.

Μία λέξη μπορεί να περιγράψει απόλυτα την εικόνα που εμφάνισε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής. Απαράδεκτη. Η ομάδα του Καρέρα ήταν ο ιδανικός καλεσμένος στο πάρτι των Πειραιωτών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς από το ξεκίνημα του ματς, ήταν ξεκάθαρο πως μόνο οι «ερυθρόλευκοι» υπήρχαν στο γήπεδο.

Οι απουσίες και το ροτέισον του Ιταλού θα μπορούσαν να είναι μια δικαιολογία αλλά η αποκαρδιωτική εικόνα της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ματς και κόντρα σε έναν αντίπαλο που γνώριζε ότι πάντα έχει κίνητρο απέναντί της, ήταν αδικαιολόγητη. Και άκρως προβληματική ενόψει του τελικού Κυπέλλου που θα βρει τις δύο ομάδες και πάλι αντιμέτωπες, επτά μέρες μετά.

Ο Τσιγκρίνσκι της αλλάζει τη μοίρα

Εκεί που στην Ένωση ελπίζουν σε ένα… θαύμα ώστε να έχουν διαθέσιμο τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Αν μια απουσία έκανε μπαμ σε αυτό το ματς, αυτή ήταν σίγουρα του Ουκρανού. Μια ΑΕΚ που ξεκίνησε τη σεζόν με βασικό δίδυμο τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι και καταλήγει με Σβάρνα και Οικονόμου, καταλαβαίνει κανείς πως έχει σοβαρό θέμα.

Η συμμετοχή του Τσιγκρίνσκι στον τελικό θα είναι καθοριστικής σημασίας. Δίπλα του ανεβαίνει επίπεδο και ο Σβάρνας, η άμυνα αποπνέει γενικότερα άλλη σιγουριά ενώ επηρεάζει και αλλάζει όλο το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» αφού είναι ο μόνος αμυντικός στο ρόστερ που μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Μη ξεχνάμε επίσης ότι φέτος έδωσε αρκετές λύσεις και στο σκοράρισμα, χτυπώντας μάλιστα στα ντέρμπι. Ήδη νιώθει καλύτερα μετά τη θλάση που υπέστη στο ματς με τον ΠΑΟΚ και θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει να παίξει με τον Ολυμπιακό και να αφαιρέσει έναν πονοκέφαλο από τον Καρέρα.

Αλλαγή νοοτροπίας 

Για τον οποίο όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα, για το οποίο ευθύνη μεγάλη έχει και ο ίδιος, είναι η νοοτροπία (και σε αυτό το ματς αλλά και γενικότερα). Η νοοτροπία νικητή που θα έπρεπε να έχει σε κάθε ματς η ομάδα του, με οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσω δε μάλλον κόντρα στον Ολυμπιακό και μέσα στην έδρα του. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν κίνητρο και πάθος, σε ματς με τον Ολυμπιακό οι παίκτες της ΑΕΚ ακόμη κι αν αυτό είναι… φιλικό.

Και εδώ είναι τώρα η δουλειά που πρέπει να κάνει ο Καρέρα με φόντο την Κυριακή. Μετά από μία τέτοια εμφάνιση και άσχημη ήττα που σίγουρα πληγώνει την ψυχολογία, να καταφέρει να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του. Ένας τελικός είναι πάντα ένα διαφορετικό παιχνίδι αλλά το κουμπί δεν γυρίζει από τη μία μέρα στην άλλη. Και στην ΑΕΚ ξέρουν πολύ καλά ότι μία ακόμη ήττα από τον Ολυμπιακό φέτος, η τέταρτη σε πέντε ματς, κι ένας ακόμη χαμένος τελικός, τέταρτος σερί, θα προκαλέσει την οργή και την απογοήτευση του κόσμου που ήδη είναι στα… κάγκελα (η πλειοψηφία) και με το θέμα της ένστασης.

Σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική ομάδα φέτος, εννοείται πως η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί στον τελικό, όμως ο κόσμος περιμένει από τον Καρέρα και τους παίκτες του, να δει σε αυτό το ματς, την ομάδα χαμαιλέοντα για την οποία είχε κάνει λόγο στις πρώτες του κουβέντες ως προπονητής της ομάδας ο Ιταλός και την είδαμε σε μεγάλο βαθμό ως τώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ