Η Καβάλα που μάζευε 6άρες και 7άρες ανήκει στο παρελθόν. Ο Άλεξ Χαντιντάκι κάνει πράξη τις εξαγγελίες του, ενισχύοντας τον ΑΟΚ με στόχο αυτό που μέχρι τώρα έμοιαζε απίθανο. Την παραμονή στη Super League 2!
Μετά από ασταμάτητες παλινωδίες, τον περασμένο Οκτώβρη η ΕΕΑ έκανε δεκτό το αίτημα της Καβάλας για επανεξέταση του φακέλου της και τελικά οι «Αργοναύτες» πήραν άδεια συμμετοχής στη Super League 2. Η μεταγραφική περίοδος όμως είχε ολοκληρωθεί και η ομάδα της Μακεδονίας δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές.
Κάτι που την υποχρέωσε να κατέβει στο πρωτάθλημα με ένα ρόστερ γεμάτο από ερασιτέχνες που στην πλειοψηφία τους δεν ήταν καν ποδοσφαιριστές. Με ένα κράμα από μπασκετμπολίστες, μποξέρ και μερικούς ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει από την προηγούμενη σεζόν, η Καβάλα εξελίχθηκε σε σάκο του μποξ στον Βόρειο όμιλο.
Μετά από επτά αγώνες μετρά ισάριθμες ήττες χωρίς να έχει πετύχει γκολ και με παθητικό 45 τερμάτων ενώ βρίσκεται στο -10 από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας όμως και τρία ματς λιγότερα. Αριθμοί απογοητευτικοί, αλλά και απόλυτα λογικοί αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνιζόταν αυτή η ομάδα. Όλα αυτά μέχρι το φινάλε του 2021 όμως. Γιατί τώρα τα πράγματα αλλάζουν κι όποιος είχε καταδικάσει τον ΑΟΚ θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσει.
Ομάδα από το μηδέν
Ο Άλεξ Χαντιντάκι που είναι ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου από τον περασμένο Αύγουστο, είχε υποσχεθεί ότι με το νέο έτος οι οπαδοί της Καβάλας θα δουν μία άλλη ομάδα. Και το κάνει ήδη πράξη. Η αρχή έγινε όταν στις αρχές του Δεκέμβρη έκλεισε για προπονητή τον 42χρονο, Αλεξάντερ Νούρι, ο οποίος θα είναι παράλληλα και τεχνικός διευθυντής.
Ο Ιρανογερμανός ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Όλντενμπουργκ. Ακολούθως στην πρώτη ομάδα είχε το πόστο βοηθού, διευθυντή ποδοσφαίρου και πρώτου προπονητή, ενώ έχει εργαστεί στη Βέρντερ Βρέμης ως βοηθός, πρώτος και υπηρεσιακός.
Τη σεζόν 2018-19 ο Νούρι ανέλαβε την Ίνγκολσταντ όπου έμεινε για 8 ματς ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Χέρτα όπου θήτευσε ως βοηθός και υπηρεσιακός προπονητής για 4 παιχνίδια. Δεν το λες και άσχημο βιογραφικό για ομάδα που θα παλέψει να μείνει στη Super League 2.
Με την πρόσληψη του Νούρι η Καβάλα προχώρησε και στην απόκτηση ποδοσφαιριστών έχοντας ανακοινώσει ήδη μία ντουζίνα και κάτι παραπάνω (14). Ο λόγος για τους Δημήτρη Θωμαΐδη (μέσος), Ορέλ Κοέν (αμυντικός), Ανδρέα Γιαννάκο (αμυντικός). Μιχάλη Μαρινάκη (μέσος), Νίκο Σαμπανίδη (επιθετικός), Μίλος Σπάσιτς (αμυντικός), Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς (επιθετικός), Σαέιντ Χοσεϊνπούρ (μέσος), Σουντάι Αλίμι (επιθετικός), Βίλιους Αρμάλας (αμυντικός), Ντράγκαν Νεντέλκοβιτς (αμυντικός), Απόστολο Στίκα (αμυντικός), Παντελή Πανουργιά (αμυντικός) και Γιάννη Καζαντζίδη (αμυντικός).
Και θα υπάρξει και συνέχεια αφού αν και κάποιοι από τους παραπάνω έχουν αρκετά αξιόλογα βιογραφικά και προέρχονται από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (βλέπε Αρμάλας από Μπενφίκα), ο Χαντιντάκι έχει ακόμη μεγαλύτερους στόχους, με το όνομα του Κώστα Μήτρογλου να «παίζει» πολύ δυνατά για τη θέση της επίθεσης και να είναι ενδεικτικό των προθέσεων της διοίκησης. Και δεν είναι το μόνο…
Το πρώτο παιχνίδι της νέας εποχής για την Καβάλα θα είναι την Κυριακή (2/1, 15:30) κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου οι οπαδοί της ομάδας αναμένεται να πάρουν μία πρώτη γεύση από τα προσεχώς με την ελπίδα να μπουν στο σακούλι και οι πρώτοι βαθμοί. Έστω κι αν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ και φυσικά είναι αδύνατο να δέσει μέσα σε λίγες μέρες ένα σύνολο με τόσους νέους παίκτες.
Ποιος είναι ο Χαντιντάκι
Όσο για τον κύριο Χαντιντάκι που ηγείται αυτής της προσπάθειας, πρόκειται για Ιρανοκαναδό επιχειρηματία με περιουσία που υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο Χαντιντάκι ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στον νομό Καβάλας δείχνοντας πως θέλει να αναβαθμίσει όλη την περιοχή και όχι μόνο την ιστορική ομάδα της πόλης.
Είναι 41 ετών, λατρεύει τα άγρια ζώα και σε ζωολογικό κήπο του Τορόντο φιλοξενεί τίγρεις και λιοντάρια. Μάλιστα, το 2017 έδινε αμοιβή 25.000 ευρώ, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της δολοφονίας λευκού ρινόκερου σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας. Έχει, επίσης, καταφύγιο ζώων για τη βοήθεια και τη διάσωσή τους.
Γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν, μεγάλωσε στην Τουρκία και μετανάστευσε στο Τορόντο μετά το θάνατο του πατέρα του. Η επιχειρηματική του πορεία ξεκίνησε από ένα μαγαζί με street food, ώστε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του και ακολούθως μετέβη στη Νέα Υόρκη για σπουδές. Από το 2001 δραστηριοποιείται στον τομέα των στεγαστικών δανείων και έχει μεσιτική εταιρεία.
Παράλληλα ξεχωρίζει και για τη φιλανθρωπική του δράση. Το 2012 μοίρασε 1.400 γαλοπούλες σε άστεγους ανθρώπους για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Το έκανε και την επόμενη χρονιά ενώ το 2014 πρόσφερε 10.000.000 δολάρια στο Δήμο της περιοχής του. Ως αντάλλαγμα, δόθηκε το όνομα της εταιρείας του σε μια οδό.