Κόντε: «Δυσκολότερος μήνας ο Αύγουστος, ο Φεβρουάριος ήταν βόλτα στο πάρκο»

Κόντε: «Δυσκολότερος μήνας ο Αύγουστος, ο Φεβρουάριος ήταν βόλτα στο πάρκο»

Ο Αντόνιο Κόντε μίλησε στην συνέντευξη Τύπου πριν το ντέρμπι της Νάπολι με την Ίντερ και εξήγησε τον λόγο που δεν πρέπει να αισθάνονται πίεση οι παίκτες του, ενώ αποκάλυψε ποιος ήταν ο δυσκολότερος μήνας στους «παρτενοπέι»

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας καταστροφικός μήνας για την Νάπολι που δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μία νίκη σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και με 3 ισοπαλίες και 1 ήττα έπεσε από την πρώτη θέση της Serie A.

Πλέον, οι Ναπολιτάνοι προετοιμάζονται για το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Ίντερ, το ερχόμενο Σάββατο (1/3, 19:00) στο «Diego Maradona», με μοναδικό σκοπό την νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ, ο Αλμέιδα και το… ανέκδοτο του αφελούς με την μπανανόφλουδα

Στην συνέντευξη τύπου πριν το ντέρμπι ο Αντόνιο Κόντε εξήγησε για ποιο λόγο δεν πρέπει να έχουν πίεση οι παίκτες, ενώ αποκάλυψε πως ο πιο δύσκολος μήνα του στους «παρτενοπέι» ήταν ο Άυγουστος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κόντε:

«Πέρα από τη βαθμολογία, θα περίμενα μία Νάπολι που μετά από επτά μήνες, θα άρχιζε να παίρνει σχήμα. Το να βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση θα πρέπει να μας γεμίζει με υπερηφάνεια, αλλά δεν θα έπρεπε να μας βάλει πίεση.

Όπως είπα στα παιδιά, μερικές φορές η πίεση μπορεί να είναι θετική, άλλες φορές αρνητική. Για αυτό λέω συνέχεια στους παίκτες να απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή. Κερδίσαμε αυτή τη θέση στη βαθμολογία μέσα από την σκληρή δουλειά μας.

Το ντέρμπι με την Ίντερ επηρεάζει τη βαθμολογία επειδή διακυβεύονται τρεις πόντοι και πολλές ομάδες είναι κοντά η μία στην άλλη. Οι παίκτες μου δεν πρέπει να σκέφτονται βάσει πίεσης, για το αν είναι πιο δυνατοί ή πιο αδύνατοι στα χαρτιά ή για το αν οι φιλοδοξίες τους αλλάζουν κάθε χρόνο.

Πάντα βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη και κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, άλλες όχι. Το σημαντικό είναι να αποχωρούμε ξέροντας ότι δώσαμε τα πάντα. Εάν χάσουμε, θα είναι επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, όχι επειδή είχαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ή θέληση, αυτό θα με ενοχλούσε αρκετά.

Μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις, αλλά ακόμη και στην ήττα, την οποία σιχαινόμαστε, χρειάζεται να χάσουμε με τον σωστό τρόπο. Όπως με την Αταλάντα ή την Λάτσιο εντός, ματς που είδα για ισοπαλία αλλά χάσαμε. Παρόλα αυτά χειροκροτήσαμε τους αντιπάλους.

Απέναντι στην Κόμο, είχαμε κάτι για να παραπονεθούμε και το τόνισα επειδή έχω μία ειλικρινή και ευθύ σχέση με τους παίκτες.

Δεν έχω φίλτρα, είμαι όπως με βλέπουν τώρα. Τώρα έχουμε ένα όμορφο ματς μπροστά μας, ένα κορυφαίο ματς που αξίζουμε να παίξουμε. Τώρα θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος.

Ο Φεβρουάριος ήταν για μένα βόλτα στο πάρκο, ο δυσκολότερος μήνας για μένα ήταν ο Αύγουστος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ