Το CAS μείωσε την ποινή του Πογκμπά και επιστρέφει στην δράση

Το CAS μείωσε την ποινή του Πογκμπά και επιστρέφει στην δράση

Ο Πολ Πογκμπά αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τη φετινή σεζόν, αφού η ποινή του μειώθηκε στους 18 μήνες από το CAS.

Η ποινή αποκλεισμού του Πολ Πογκμπά για χρήση απαγορευμένων ουσιών μειώθηκε από 4 χρόνια σε 18 μήνες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/10) το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

«Η ποινή του είναι πλέον 18 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 11η Σεπτεμβρίου 2023», δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής του CAS Ματιέ Ριμπ. Ως εκ τούτου ο Πογκμπά θα αποκτήσει ξανά δικαίωμα για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Γιουβέντους απ’ τον Μάρτιο του 2025.

Ο διεθνής Γάλλος μέσος τέθηκε προσωρινά σε αποκλεισμό από τον εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ της Ιταλίας (NADO Italia) τον Σεπτέμβριο του 2023, αφού βρέθηκε θετικός σε DHEA – μια απαγορευμένη ουσία που αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο 31χρονος Πογκμπά, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ιταλική Γιουβέντους μέχρι τον Ιούνιο του 2026, αρνήθηκε οποιαδήποτε παράτυπη πράξη και είπε τον Φεβρουάριο ότι θα προσφύγει στο CAS.

Το τεστ ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη της «Γιούβε» με 3-0 στις 20 Αυγούστου 2023, στην έναρξη της περσινής σεζόν στη Serie A.

Το δικαστήριο είπε ότι είχε εντοπίσει απαγορευμένους «μη ενδογενείς μεταβολίτες τεστοστερόνης», προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν «σύμφωνα με την εξωγενή (εξωτερική) προέλευση των ενώσεων-στόχων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ