Γιουβέντους-Νάπολι: Ο Αντόνιο Κόντε απέναντι στο παρελθόν του (vids)

Γιουβέντους-Νάπολι: Ο Αντόνιο Κόντε απέναντι στο παρελθόν του (vids)

H Nάπολι δοκιμάζεται στην έδρα της Γιουβέντους (21/9,19:00) και ο Αντόνιο Κόντε καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα που έγραψε ιστορία τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής

Γιουβέντους και Νάπολι κοντράρονται απόψε (19:00) στο «Alianz Stadium» σε πολύ μεγάλο ματς της Serie A, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο που θα τις κρατήσει σε τροχιά κορυφής.

Αδιαμφισβήτητα, το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ο προπονητής των «παρτενοπέι», έχει γράψει τη δική τους ιστορία στους «μπιανκονέρι», με τους οποίους έχει κατακτήσει τα πάντα, ως ποδοσφαιριστής κι αργότερα ως τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: O… αναγεννημένος Ζέλσον Μαρτίνς και οι «επισκέψεις» στο Κλεάνθης Βικελίδης (vids)

Ο 55χρονος Ιταλός, αγωνίστηκε από το 1991 έως το 2004 στους Τορινέζους, όπου μεταξύ άλλων κατέκτησε 5 φορές το Σκουντέτο κι μία φορά το Champions League (1996), ενώ σαν προπονητής επανέφερε τη «Βέκια Σινιόρα» στον δρόμο των επιτυχιών πανηγυρίζοντας μαζί της 3 συνεχόμενα Πρωταθλήματα (2012-2014).

«Ήμουν 13 χρόνια στη Γιούβε ως παίκτης, ήμουν αρχηγός για αρκετά χρόνια, κερδίζοντας σχεδόν τα πάντα, είχα την ευκαιρία να την προπονήσω για τρία χρόνια, ξεκινώντας μια σειρά από εννέα Scudetti. Είμαι μέρος της Ιστορίας της Γιούβε λόγω αυτού που έκανα και της έδωσα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου, ενθυμούμενος το παρελθόν του στους «μπιανκονέρι»

Βέβαια, ο Κόντε ήταν ο άνθρωπος που σαν αντίπαλος προπονητής «έσπασε» την κυριαρχία της Γιουβέντους στη Serie A, η οποία σταμάτησε στα 10 συνεχόμενα Σκουντέτι. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ο «αρχιτέκτοντας» της Ίντερ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021, το οποίο ήταν το πρώτο των «νερατζούρι» μετά το 2010.


Συνολικά, ο 55χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει τους «μπιανκονέρι» σε 8 ματς, δουλεύοντας σε Ίντερ, Αταλάντα και Αρέτζο, και το ρεκόρ του είναι αρνητικό αφού μετράει 6 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις μία νίκη.

Βέβαια, αυτή η νίκη με 2-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» τον Ιανουάριο του 2021 ήταν κομβική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού τότε ο Ίντερ ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας κι έκτοτε δεν… κοίταξε πίσω της, φτάνοντας στο τέλος της σεζόν στο 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Κόντε καλείται, απόψε, να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην προπονητική του καριέρα, καθώς για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής η Νάπολι, ο Ιταλός θα πρέπει να πανηγυρίσει ένα «διπλό» στην έδρα της αγαπημένης του Γιούβε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ