Επίσημη αργία στο Περού λόγω του μεγάλου αγώνα με την Αυστραλία

Επίσημη αργία στο Περού λόγω του μεγάλου αγώνα με την Αυστραλία

Η κυβέρνηση του Περού κύρηξε επίσημη αργία στη χώρα τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ημέρα του τελικού πρόκρισης στο Μουντιάλ κόντρα στην Αυστραλία

Αύριο Δευτέρα (13/6, 21:00) το Περού θα παίξει στο Κατάρ κόντρα στην Αυστραλία για μία θέση στο επερχόμενο Μουντιάλ (21/11-18/12).

Η ανυπομονησία για το σπουδαίο ματς είναι μεγάλη από όλες τις πλευρές, αλλά φαίνεται πως στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η κάψα για τον αγώνα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σε σημείο μάλιστα η Κυβέρνηση του Περού να κυρήξει την αυριανή ημέρα ως επίσημη αργία, για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες της χώρας να δουν το παιχνίδι.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να είναι αργία όλη την ημέρα, ώστε ο πληθυσμός να δει την ομάδα να προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και φυσικά αυτό παρακινεί τους ανθρώπους να οργανωθούν, μπορούν να βγουν στους δρόμους για να ενωθούμε για τον σκοπό της ημέρας. Θεωρούμε ότι είναι εκδήλωση ένωσης, εθνικισμού και εθνικής ταυτότητας και στην οποία προαιρετικά μπορεί να ωφεληθεί κι ο ιδιωτικός τομέας», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Αλεχάντρο Σάλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ