Μάχη για το παιδί – θαύμα στην Αγγλία

Μάχη για το παιδί – θαύμα στην Αγγλία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι δίνουν μεγάλη μάχη για τα μάτια του 14χρονου Λιουκ Μάθισον, που ανήκει στη Ρότσντεϊλ. Παιδιί - θαύμα ο μικρός που ήταν στην αποστολή της πρώτης ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας

Οι μάχες μεταγραφικού περιεχομένου είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πόσο μάλλον στην πρέμιερ λιγκ όταν οι αγγλικοί σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να «σπρώξουν» πολλά εκατ. λίρες για την απόκτηση ενός παίκτη. Είναι άλλωστε πολύ πρόσφατο το στόρι με πρωταγωνιστή τον Φαν Ντάικ, τον οποίο διεκδίκησαν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή τη φορά η επόμενη μεγάλη μονομαχία (μεταγραφικού περιεχομένου) θα γίνει ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για κάποιον σούπερ σταρ, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, μετέδωσε πως οι δυο ομάδες έχουν ανοίξει μεγάλη κόντρα για τα μάτια ενός 14χρονου.

Ο νεαρός αμυντικός της Ροτσντέιλ (ομάδα πρώτης κατηγορίας), Λιουκ Μάθισον, θεωρείται το παιδί – θαύμα στην Αγγλία και τα τμήματα σκάουτινγκ των δύο συλλόγων έχουν τσεκάρει πολλές φορές τον πιτσιρικά. Μάντσεστερ και Τσέλσι δεν έχουν όμως μείνει απλά στην παρακολούθηση του νεαρού άσου των ακαδημιών της Ροτσντέιλ. Αμφότερες έκαναν  τις προτάσεις τους για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού και πλέον περιμένουν την απάντηση της ομάδας του Μάθισον.

Μάλιστα το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δύο ομάδες πιέζουν την Ροτσντέιλ για την απόκτηση του 14χρονου αμυντικού την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις.

Αυτό που είναι πάντως αξιοσημείωτο, αφορά την παρουσία του Μάθισον στην αποστολή της ομάδας του, στα δυο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο προπονητής του, Κιθ Χιλ δεν τον χρησιμοποίησε αλλά δεν είναι μικρή υπόθεση για έναν 14χρονο, να βρίσκεται στον πάγκο σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο προπονητής της Ροτσντέιλ, θεωρεί πως ο νεαρός αμυντικός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι της πρώτης ομάδας, μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Δηλαδή το πολύ σε ηλικία 15,5 ετών.

Όπως προαναφέραμε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έχουν καταθέσει προτάσεις στη Ροτσντέιλ για την απόκτηση του Λιουκ Μάθισον, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει τα ποσά που προσφέρουν οι δύο ομάδες της πρέμιερ λιγκ, για τον 14χρονο αμυντικό.

Ο προπονητής που «βγάζει» παίκτες

Ένα γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφορά τον προπονητή της Ροτσντέιλ, Κιθ Χιλ, ο οποίος έχει έφεση στην ανάδειξη ταλέντων κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι στο μεγάλο νησί. Ο Χιλ είναι ο προπονητής που «έβγαλε» τον αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Στόουν αλλά και τον μέσο της Τσέλσι, Ντάνι Ντρινκγουότερ και φαίνεται πως είναι έτοιμος να φτιάξει και την καριέρα του νεαρού Μάθισον.

Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας η άποψη που εξέφρασε ο προπονητής της Ροτσντέιλ για το ενδεχόμενο αποχώρησης του νεαρού αμυντικού, μετά τις προτάσεις που κατέθεσαν Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. Πάντα με βάση το ρεπορτάζ του ESPN ο Χιλ έχει διαμηνύσει στους ιθύνοντες της ομάδας του, πως το καλύτερο για την εξέλιξη του Μάθισον είναι η παραμονή του στη Ροτσντέιλ και όχι η μεταγραφή του σε Γιουνάιτεντ ή λονδρέζους. Η Ροτσντέιλ θα προσπαθήσει να κρατήσει τον παίκτη στο δυναμικό της αλλά όλοι περιμένουν τις εξελίξεις τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ