Η φετινή σεζόν της Premier League έφτασε στο τέλος της και to10.gr παρουσιάζει την ενδεκάδα των... χειρότερων που αγωνίστηκαν στο Νησί.
Η φετινή Premier League αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες όλες των εποχών. Τετράδα… Champions League με υψηλό ανταγωνισμό, μάχιμες ομάδες που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, νεοφώτιστοι που τερμάτισαν μια θέση πίσω από το «big six» και φυσικά η τρελή κούρσα ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ ήταν μόνο μερικά από όσα μας επιφύλασσε η φετινή χρονιά.
Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν οι ομάδες δεν είχαν και την κατάλληλη… πρώτη ύλη. Οι ποδοσφαιριστές κατ’α την πλειοψηφία τους απέδωσαν σε εξαιρετικό βαθμό, δικαιολογώντας πλήρως για ποιο λόγο αγωνίζονται στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Παρόλα αυτά υπήρξαν και μερικοί οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Είτε επειδή δεν έπιασαν τα στάνταρ τους, είτε επειδή απλά είχαν κάκιστη απόδοση καθ΄ολη τη διάρκεια της σεζόν, συνδύασαν το όνομά τους με αρνητικές κριτικές.
Βάσει αυτού, to 10.gr δημιούργησε τη δική του ενδεκάδα, με τους επίλεκτους να είναι οι… χειρότεροι οποίοι αγωνίστηκαν φέτος στην Αγγλία.
Τερματοφύλακας: Ασμίρ Μπέγκοβιτς (Μπόρνμουθ)
Παρά το γεγονός πως συμμετείχε σε μόλις 24 παιχνίδια με την ομάδα της Μπόρνμουθ, ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς πρόλαβε να κάνει πέντε καθαρά λάθη, περισσότερα από όλους τους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.
Τελικά, η υπομονή του Έντι Χάουι εξαντλήθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου, με τον Βόσνιο να χάνει τη θέση του στο βασικό σχήμα.
Παρά την ευκαιρία που πήρε στο ματς κόντρα στη Μπέρνλι, τα δυο λάθη στην ήττα των «κερασιών» με 3-1 του στέρησαν τη δυνατότητα να ανακτήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.
Δεξί μπακ: Κίραν Τρίπιερ (Τότεναμ)
Παρά το γεγονός πως αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τη φετινή σεζόν έχει συνδράμει ελάχιστα στην επιτυχία της Τότεναμ.
Μάλιστα, οι εμφανίσεις στα ντέρμπι με τις υπόλοιπες του «Big Six» έχουν εμφανίσει σε τεράστιο βαθμό το… γερό ντεφορμάρισμα που διένυσε κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Κεντρικός αμυντικός: Σκοντράν Μουστάφι (Άρσεναλ)
Τη φετινή σεζόν η Άρσεναλ μπορεί να έβρισκε δίχτυα κατά ριπάς, όμως η αδυναμίες στην άμυνα την πρόδωσαν πριν το μεγάλο φινάλε.
Ο κυριότερος υπεύθυνος για αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Γερμανός αμυντικός, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου παρέμενε μακριά από τον καλό του εαυτό.
Ήδη το όνομά του συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα που αναμένεται να αποχωρήσουν στη θερινή μεταγραφική περίοδο και ο λόγος είναι εμφανής…
Κεντρικός αμυντικός: Γέρι Μίνα (Έβερτον)
Ακόμη ένας που προήλθε από ένα εξαιρετικό Μουντιάλ, όμως οι εμφανίσεις του δεν ήταν αντάξιες του ονόματός του.
Η Γέρι Μίνα πήγε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Έβερτον από τη Μπαρτσελόνα για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που όμως δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την απρεπή συμπεριφορά του, ο Μάρκο Σίλβα πήρε εύκολη απόφαση όταν τον έκανε πραγματικότητα την αποπομπή του από την ομάδα.
Αριστερό Μπακ: Μάρκος Αλόνσο (Τσέλσι)
Ο Ισπανός δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα του Μαουρίσιο Σάρι, με αποτέλεσμα να μη λογίζεται ως βασικό μέλος από τον Ιταλό.
Μάλιστα, οι εμφανίσεις του στα ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ παρουσίασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παθογένειες στο παιχνίδι του, κάτι που είχε ως συνέπεια να μην επιστρέψει ποτέ στην αρχική ενδεκάδα.
Αμυντικός μέσος: Αντρέ Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά (Φούλαμ)
Έχοντας φέρει μαζί του το μετάλλιο του φιναλίστ του περσινού Europa League με τη Μαρσέιγ, το όνομά του αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού για τους φιλάθλους της Φούλαμ.
Σε συνδυασμό μάλιστα πως τα 35 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για χάρη του τον κατέστησαν ως την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, ανέβασαν αυτομάτως τις προσδοκίες στα ύψη.
Οι εμφανίσεις του πάντως δεν αντεπεξήλθαν ποτέ σε αυτό που περίμενε ο κόσμος της ομάδας, ενώ παράλληλα είχε σημαντική συμμετοχή στην καταστροφική σεζόν των «κόταζτερς».
Κεντρικός Μέσος: Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ακόμη μια μεταγραφική αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια.
Ο Φρεντ έφτασε στην Αγγλία ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας, όμως οι αποκαρδιωτικές του εμφανίσεις τον έχουν κάνει persona non gratta στο «Όλντ Τράφορντ».
Σε κανένα σημείο μάλιστα της σεζόν δεν κατάφερε να αλλάξει την άποψη των οπαδών.
Κεντρικός μέσος: Ματέο Κόβασιτς (Τσέλσι)
Αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι με σκοπό να βρει μια ομάδα στην οποία θα μπορούσε να λογίζεται ως βασικός.
Η Τσέλσι του πρόσφερε αυτή την ευκαιρία, όμως ο Κροάτης… αρνήθηκε να την αρπάξει από τα μαλλιά. Πολλές φορές πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι οπαδοί τον κατηγόρησαν για την απροθυμία του να αποτελέσει μια πιο ηγετική φυσιογνωμία στη μεσαία γραμμή.
Επιθετικός: Αγιρεζά Γιαχανμπάκς (Μπράιτον)
Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπράιτον δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι ιθύνοντες του συλλόγου.
Για τη μεταγραφή του Ιρανού δαπανήθηκαν συνολικά 19 εκατομμύρια ευρώ και πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες επί εποχής Premier League.
Οι δέκα συμμετοχές του τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των «γλάρων» μαρτυρούν τα παραπάνω, με τον 25χρονο επιθετικό να αδυνατεί να κάνει τη διαφορά.
Επιθετικός: Αλέξις Σάντσες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο Χιλιανός αμείβεται με 350 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα στο «Όλντ Τράφορντ», όντας με διαφορά ο πιο καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Μάντσεστερ.
Παρόλα αυτά, τη φετινή περίοδο αποτελεί ξένο σώμα για τους «κόκκινους διάβολους» αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε του Ζοσέ Μουρίνιο αλλά ούτε και του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.
Πλέον, οι ιθύνοντες του συλλόγου ψάχνουν ομάδα για να τον ξεφορτωθούν και μάλιστα φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν εκείνοι τους μισθούς του προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον από επίδοξους μνηστήρες.
Επιθετικός: Μοχάμεντ Ελγιουνούσι (Σαουθάμπτον)
Ο αδερφός του Τάρικ Ελγιουνούσι έχει απογοητεύσει πλήρως στο «Σέιντ Τζέιμς Παρκ», αφού παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν μετά την έλευση του από τη Βασιλεία έχει καταγράψει μόλις 15 συμμετοχές.
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα των Αγίων δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν τα ανώτερα στελέχη του συλλόγου για την αξία του, με συνέπεια να μην έχει ποτέ την ευκαιρία να «λάμψει».