Λίβερπουλ 66 β. – Μάντσεστερ Σίτι 65 β.: Και τώρα οι δυο τους…

Λίβερπουλ 66 β. – Μάντσεστερ Σίτι 65 β.: Και τώρα οι δυο τους…

Η Premier League οδεύει προς την τελική ευθεία και ο τίτλος θα είναι μάχη για δύο. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θα μονομαχήσουν στις τελευταίες 11 αγωνιστικές, με τους κόκκινους να έχουν μικρό προβάδισμα, αλλά και ευνοϊκότερο πρόγραμμα.

Η 27η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε και αναμφίβολα η μεγάλη χαμένη στην κορυφή είναι η Τότεναμ. Τα σπιρούνια έχασαν από την Μπέρνλι εκτός έδρας με 2-1 και ουσιαστικά έμειναν εκτός μάχης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ενός πρωταθλήματος που οδεύει στην τελική ευθεία, με 11 αγωνιστικές να απομένουν και πλέον είναι μάχη για δύο. Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι οι διεκδικητές του τίτλου και μετά το αποτέλεσμα που πήραν οι κόκκινοι στο Ολντ Τράφορντ απλά το επιβεβαιώνουν. Οι μεν κόκκινοι βρίσκονται στην κορυφή με 66 βαθμούς, ενώ οι δε πολίτες πίσω τους με 65.

Από τη μία η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που είναι πιο κυνική από ποτέ τη φετινή σεζόν και από την άλλη η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα που τρομάζει τους πάντες. Μια μονομαχία ανάμεσα στις κορυφαίες αγγλικές ομάδες τις τελευταίας διετίας, μέχρι τελικής πτώσης που θα μείνει στην ιστορία, όποιος κι αν είναι ο τελικός νικητής.

Με την Τότεναμ να έχει 60 βαθμούς, όμως να μην μπορεί να ακολουθήσει, κυρίως γιατί δεν διαθέτει την στόφα που χρειάζεται για την κορυφή, to10.gr αναλύει τα δεδομένα και το πρόγραμμα των δύο επίδοξων πρωταθλητών.

Λίβερπουλ: Η μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή

29 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο είναι πάρα πάρα πολλά. Όλοι το έχουν καταλάβει αυτό στη Λίβερπουλ και για αυτό τον λόγο το πλάνο από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ είχε το 2019 κυκλωμένη. Στόχος του Γερμανού τεχνικού ήταν η φετινή σεζόν στο τριετές πλάνο που ξεκίνησε τότε.

Οι κόκκινοι έχουν δώσει τα πάντα για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα και να επιστρέψουν στην κορυφή. Και πράγματι είναι η μεγάλη τους ευκαιρία. Η ομάδα που δημιούργησε ο Κλοπ είναι εντυπωσιακή, πλήρης και κυρίως κυνική. Το απέδειξε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Το 0-0 με τους κόκκινους διαβόλους έδωσαν στον Γερμανό αυτό που ήθελε. Να είναι με το πέρας της 27ης αγωνιστικής ένα κλικ πιο μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Και το κατάφερε. Η Λίβερπουλ είναι μόνη πρώτη στην κορυφή. στο +1 από τους πολίτες. Πλέον πρέπει σε 11 αγωνιστικές να μαζέψει ίδιους ή περισσότερους βαθμούς από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το πρόγραμμα της είναι ευκολότερο από της Σίτι στα χαρτιά, ενώ το +7 που είχε πριν από 1,5 μήνα έχει πάει περίπατο. Η Λίβερπουλ δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα της στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Με εξαίρεση τη νίκη επί της Μπόρνμουθ, δεν έχει κερδίσει τα υπόλοιπα τέσσερα (συμπεριλαμβανομένης και της Μπάγερν για το Champions League.

Η ισοπαλία από τη Γιουνάιτεντ ήρθε να το επιβεβαιώσει, ενώ η πίεση στο Άνφιλντ όλο και μεγαλώνει όσο πλησιάζει προς το τέλος το πρωτάθλημα και η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή. Αυτή η πίεση που το 2014 ουσιαστικά στέρησε τον τίτλο στους κόκκινους, όταν είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά ο Τζέραρντ γλίστρησε και πέταξε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Φέτος όμως η Λίβερπουλ είναι πιο έτοιμη από ποτέ. Με παιχνίδια απέναντι στις Χάντερσφιλντ και Φούλαμ (αμφότερες βρίσκονται κοντά στον υποβιβασμό) Μπέρνλι, Κάρντιφ, Σαουθάμπτον και Νιουκάστλ που κυμαίνονται χαμηλά στις θέσεις της βαθμολογίας, το έργο της Λίβερπουλ δεν φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό. Όμως η Premier League δεν επιτρέπει προγνωστικά.

Μάντσεστερ Σίτι: Να δημιουργήσει τη δική της δυναστεία

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να δημιουργήσει μια επιθετική μηχανή από τότε που ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός τεχνικός μέσα σε ένα χρόνο έφτιαξε ένα σύνολο που κυριαρχεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως. Η Μάντσεστερ Σίτι το επιβεβαίωσε από την περσινή σεζόν πως με τον Γκουαρντίολα στον πάγκο της θα διεκδικεί όλα τα τρόπαια της σεζόν, ακόμα και αν δεν καταφέρει να πάρει κανένα.

Όσα κατάφερε όμως η Σίτι τη σεζόν 2017-18 έδειξαν τι πρόκειται να συμβεί και φέτος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι βοήθησε τους πολίτες να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο φέτος, ενώ με την προσθήκη του Μαχρέζ απέκτησε μεγαλύτερο βάθος. Με εξαίρεση ένα διάστημα μέσα στα Χριστούγεννα η Σίτι είναι επιβλητική και οι τελευταίοι 2 μήνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δεν πιάνεται. Φιλοδωρεί αντιπάλους της με πέντε, έξι και εφτά τέρματα, με την Τσέλσι να βιώνει στο πετσί της τον τρόμο από την επιθετική δεινότητα της ομάδας του Μάντσεστερ.

Η Σίτι επικράτησε την των μπλε του Λονδίνου στο Λιγκ Καπ, το οποίο κατέκτησε, ενώ πριν μερικές μέρες σκόρπισε την ομάδα του Σάρι με έξι τέρματα. Επίσης έχει νικήσει όλα από τα τελευταία πέντε ματς της. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα της είναι δυσκολότερο (τυπικά) από της Λίβερπουλ και παρά το γεγονός ότι είναι στο -1 είναι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Στα τελευταία 11 παιχνίδια η Σίτι έχει μόνο δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις με ομάδες που φιγουράρουν στις πρώτες 11 θέσεις. Γιουνάιτεντ και Μπόνμουθ είναι οι μόνες που θα φιλοξενήσουν την αρμάδα του Γκουαρντιόλα και μπορούν να την τρομάξουν, ενώ στα εντός έδρας η Σίτι έχει αποδείξει πως το Έτιχαντ αποτελεί απόρθητο κάστρο. Βέβαια το παιχνίδι με την Τότεναμ στο Μάντσεστερ ίσως και να είναι το δυσκολότερο. Η Σίτι θέλει να κατακτήσει όλους τους τίτλους τη φετινή σεζόν (πήρε ήδη το Λιγκ Καπ) και γενικότερα όσο είναι ο Γκουαρντιόλα θέλει το πρωτάθλημα και πιθανότατα με τον Καταλανό στον πάγκο της θα είναι κάθε χρόνο φαβορί για να το κατακτήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τότεναμ έχει και με τις δύο ομάδες να αγωνιστεί εκτός έδρας και με νίκη μπορεί και πάλι να πλησιάσει απειλητικά (έχει 60 βαθμούς), όμως δεν μπαίνει στη συζήτηση περισσότερο λόγω της εικόνας της. Τα σπιρούνια δεν πείθουν ότι μπορούν να κοντράρουν τη Σίτι (κυρίως) αλλά και τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα και διαφορά των 6 βαθμών που έχει από την κορυφή (5 από τη δεύτερη Σίτι) δύσκολα θα καλυφθεί σε 11 αγωνιστικές που έχει και δυσκολότερο πρόγραμμα.

Related image

Αναλυτικά οι εναπομείναντες αγωνιστικές των δύο μονομάχων: 

Λίβερπουλ 66 βαθμούς

Γουότφορντ (εντός)
Έβερτον (εκτός)
Μπέρνλι (εντός)
Φούλαμ (εκτός)
Τότεναμ (εντός)
Σαουθάμπτον (εκτός)
Τσέλσι (εντός)
Κάρντιφ (εκτός)
Χάντερσφιλντ (εντός)
Νιούκαστλ (εκτός)
Γουλβς (εντός)

Μάντσεστερ Σίτι 65 βαθμούς

Γουέστ Χαμ (εντός)
Μπόρνμουθ (εκτός)
Γουότφορντ (εντός)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός)
Φούλαμ (εκτός)
Κάρντιφ (εντός)
Κρίσταλ Πάλας (εκτός)
Τότεναμ (εντός)
Μπέρνλι (εκτός)
Λέστερ (εντός)
Μπράιτον (εντός)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ