Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έχει ευθύνη για την αγωνιστική αστάθεια των κόκκινων
Στο χθεσινό ματς κόντρα στη Στόουκ η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0. Οι φίλοι της πάντως δεν χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσουν καθώς οι κόκκινοι δεν ισοφαρίστηκαν. Πήραν τη νίκη και ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να σκάσει ένα χαμόγελο.
Στις 21 Νοεμβρίου, στο Σάντσεθ Πιθχουάν οι κόκκινοι καίτοι προηγούνταν 3-0, στο ημίωρο, της Σεβίλλης, για τον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίστηκαν (με 3 γκολ μετά το 51’), 3-3 στο 93’.
Παρότι η ισοπαλία δεν ήταν καταδικαστική αφού η ομάδα του Μέρσι παραμένει επικεφαλής του γκρουπ (στον πόντο από τους Ίβηρες), εξαρτώμενη από την ίδια, την τελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί να κάνει τουρισμό στον εντός έδρας αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας, που θα’ρθει στο Άνφιλντ (06/12) για να νικήσει. Πετυχαίνοντας το, θα υπερέχει στην ισοβαθμία των κόκκινων (1-1 στην Μόσχα) στέλνοντας τους, στο Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον η Σεβίλλη κερδίσει την αδιάφορη Μάριμπορ στην Σλοβενία.
Ανεξαρτήτως αν συμβούν τα ανωτέρω, έως τότε, η Λίβερπουλ δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα.
Εκεί όπου το περασμένο Σάββατο οι φίλοι της είχαν deja vu: η ομάδα τους προηγήθηκε της Τσέλσι (65’) αλλά στο παρά πέντε (ξανα)χύθηκε η καρδάρα με το γάλα, αφού ο Γουίλιαν «κρέμασε» τον Μινιολέ.
Ο Βέλγος βρέθηκε, ξανά, στο μικροσκόπιο, ενώ στην Ανδαλουσία ήταν ο Μορένο που συγκέντρωσε το ανάθεμα.
Μόνο που, πέραν των λαθών των παικτών, υπάρχουν και σφάλματα στρατηγικής, που βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον μάνατζερ της ομάδας.
Ο Γιούργκεν Κλοπ, παρότι λαοπρόβλητος, μοιάζει σπάταλος στα credit εμπιστοσύνης του ΚΟΡ. Άλλωστε δεν αντιμετωπίζεται ως νέος τεχνικός που πρέπει να προσαρμοστεί. 25 μήνες πέρασαν από τις 8 Οκτώβρη 2015, όταν ανέλαβε.
Έκτοτε έβαλε την σφραγίδα του στην ομάδα, κάνοντας την ταχύτατη με στοχευμένες μεταγραφές (Μανέ – Σαλάχ), αλλά ακόμη αναζητά λύσεις σε «παιδικές ασθένειες» της! Όπως η αδυναμία διαχείρισης αποτελεσμάτων.
Δεν κέρδισε 22 ματς, παρότι προηγήθηκε
Το 1-1 κόντρα στην Τσέλσι ήταν το 22ο ματς, από τα 120 του στον πάγκο, που οι κόκκινοι καίτοι προηγούνταν δεν νίκησαν!
Οι ευθύνες αγγίζουν τον Τεύτονα αφού, πέραν της αγωνιστικής ανισορροπίας των γραμμών, του χρεώνεται αδυναμία εύρεσης ενός (τουλάχιστον) χαφ, που θα αυξομειώνει το ρυθμό, κατά το δοκούν (σ. ο Κεϊτά αναμένεται το καλοκαίρι), ή ενός ποιοτικού αμυντικού (Φαν Ντάϊκ;). Κατηγορείται επίσης ότι η ομάδα του εμφανίζεται πνευματικά απροετοίμαστη, ου μην αδύναμη, δίνοντας δικαιώματα στους αντιπάλους.
Ένα άλλο σκέλος του κατηγορητηρίου είναι οι καθυστερημένες αλλαγές του. Στο Σαββατιάτικο ματς, η μη χρησιμοποίηση του (δις σκόρερ στην Σεβίλλη) Φιρμίνο κι η είσοδος του Μανέ μετά το 1-1, αντί για όταν η Τσέλσι επετίθετο, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν (που ο Αφρικανός μπορούσε να εκμεταλλευθεί), του καταμαρτυρείται.
Όπως κι ότι ομόλογοι του, που ήρθαν αργότερα από εκείνον στην Αγγλία, δείχνουν έτοιμοι να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Μόνο που εδώ ο Κλοπ έχει άλλοθι. Πως, εν αντιθέσει με τον Γκουαρντιόλα (για να μιλάμε με ονόματα), δεν έχει λευκές επιταγές στελέχωσης της ομάδας.