Τέλος εποχής από τον Τζέιμι Βάρντι που θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Λέστερ Σίτι μετά από 13 χρόνια.
Μετά από 13 χρόνια ο Τζέιμι Βάρντι θα αποτελέσει παρελθόν από την Λέστερ Σίτι, ένας πάικτης θρύλος για τις «Αλεπούδες».
Ο 38χρονος εντάχθηκε στην ομάδα από το Λέστερ, από την Φλίτγουντ για το ποσό του ενός εκατομμυρίου λιρών το 2012 και έγινε αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο «Κίνγκ Πάουερ», ο Τζέιμι Βάρντι βοήθησε τη Λέστερ να κερδίσει την Premier League και το FA Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της και επίσης κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι το 2020.
— Jamie Vardy (@vardy7) April 24, 2025
Αν και τον Ιανουάριο θα κλείσει το 39ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, ο Βάρντι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, μιας και όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, επιθυμία του είναι να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και μετά τα 40.
Our greatest ever player, Jamie Vardy, will depart Leicester City this summer 💙
— Leicester City (@LCFC) April 24, 2025
Ο πρόεδρος της Λέστερ, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα, δήλωσε: «Ο Τζέιμι είναι μοναδικός. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και ένα ακόμα πιο ξεχωριστό άτομο. Κατέχει μια θέση στις καρδιές όλων όσων συνδέονται με τη Λέστερ Σίτι και σίγουρα τρέφει τον βαθύτατο σεβασμό και τη στοργή μου. Είμαι απεριόριστα ευγνώμων για όλα όσα έχει δώσει σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο».
🚨 BREAKING: Jamie Vardy has decided to leave Leicester City at the end of the current season.
After almost 13 years at the club and a legendary chapter at the club, it’s over.
£1m signing… not bad. 🦊💙 pic.twitter.com/e7JJCQkphP
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 24, 2025
Για την ιστορία, ο Τζέιμι Βάρντι σημείωσε 143 γκολ στην Premier League με τη φανέλα της Λέστερ. Μόνο ο Χάρι Κέιν (213 για την Τότεναμ), ο Σέρχιο Αγουέρο (184 για τη Μάντσεστερ Σίτι) και ο Τιερί Ανρί (175 για την Άρσεναλ) έχουν σκοράρει περισσότερα, όντας ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει σχεδόν μια ολόκληρη… ζωή με μια ομάδα.