Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: «Αστεράτο» διπλό στο Λονδίνο για την αρμάδα του Νούνο

Με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και φύλακα άγγελο τον Σελς, η Νότιγχαμ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Τότεναμ και έκανε μεγάλο βήμα για την έξοδό της στο Champions League.

Βαλίτσες για τα «αστέρια» ετοιμάζει η Νότιγχαμ Φόρεστ! Η αρμάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 στην έδρα της Τότεναμ για την 33η αγωνιστική της Premier League και πλησίασε ακόμη περισσότερο προς το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League.

Οι «κόκκινοι», που ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο μέρος και είχαν κορυφαίο τον Σελς στο δεύτερο, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και απέχουν τρεις βαθμούς από την έκτη Τσέλσι. Θυμίζουμε ότι φέτος το αγγλικό πρωτάθλημα βγάζει πέντε ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τη Νότιγχαμ να έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια της, πέντε στροφές πριν το φινάλε.

Διαβάστε επίσης: Το 7 στα 7 που «δείχνει» Ολυμπιακό στο «αντάμωμα» με τη Ρεάλ (vids)

Η Νότιγχαμ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της καθώς στο 4’ προειδοποίησε με σουτ του Γκιμπς-Γουάιτ και ένα λεπτό μετά άνοιξε το σκορ. Από το κόρνερ ύστερα από την απόκρουση του Βικάριο, η μπάλα στρώθηκε στον Άντερσον που έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στον Μπεντακούρ, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Γουντ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην… τρίχα, με τη Νότιγχαμ να είναι όμως ασταμάτητη. Έτσι, στο 17’ έκανε και το 0-2 με υπέροχη κεφαλιά του Γουντ από σέντρα του Ελάνγκα. Αυτό ήταν το 19ο φετινό γκολ του επιθετικού της Φόρεστ στο πρωτάθλημα, με τον 33χρονο άσο να είναι πίσω μόνο από Σαλάχ (27), Ίσακ (21) και Χάαλαντ (21).

Μετά το 20λεπτο εμφανίστηκε στο γήπεδο και η Τότεναμ που είχε κάποιες στιγμές, αλλά όχι την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Οντομπέρ ήταν πρωταγωνιστής στις δύο πιο απειλητικές φάσεις των γηπεδούχων, με τον Σελς να ελέγχει και να μην αγχώνεται ιδιαίτερα.

Με πολύ μεγάλη ευκαιρία της Νότιγχαμ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος καθώς στο 55’ ο Γουντ βρήκε τον Γκιμπς-Γουάιτ σε θέση βολής, αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καλό τελείωμα. Οκτώ λεπτά μετά η Τότεναμ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Τόφολο έσωσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Κουλουσέφσκι.

Στο 67’ ήταν η σειρά του Σελς να νικήσει τον Ριτσάρλισον σε τετ α τετ ενώ στο 80’ ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ νίκησε ξανά τον Βραζιλιάνο με εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά. Η επιμονή του Ριτσάρλισον δικαιώθηκε τελικά στο 87’ όταν από σέντρα του Πόρο μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά, αλλά η Νότιγχαμ κράτησε ως το τέλος το σπουδαίο διπλό που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στο σεντόνι.

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο (46’ Ντάνσο), Φαν Ντε Βεν (46’ Ντέιβις), Σπένς, Κουλουσέφσκι (67’ Τζόνσον), Μπεντανκούρ, Σαρ (81’ Μπέργκβαλ), Οντομπέρτ (67’ Σολάνκε), Τελ, Ριτσάρλισον

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σελς, Γουίλιαμς, Μιλένκοβιτς, Μουρίγιο, Τόφολο, Ντομίνγκεζ (58’ Γέιτς), Άντερσον, Ελάνγκα (46’ Μοράτο), Γκιμπς – Ουάιτ (90+3’ Σόσα), Ντανίλο (58’ Χάντσον Οντόι), Γουντ (76’ Αβονίγι)

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/04

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 4-2
Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 0-0
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 1-1
Άστον Βίλα-Νιουκάστλ 4-1

Κυριακή 20/04

Φούλαμ-Τσέλσι 1-2
Ίπσουιτς-Άρσεναλ 0-4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς 0-1
Λέστερ-Λίβερπουλ 0-1

Δευτέρα 21/04

Τότεναμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2

Η βαθμολογία:

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Τρίτη 22/04

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (22:00)

Τετάρτη 23/04

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Σάββατο 26/04

Τσέλσι-Έβερτον (14:30)
Μπράιτον-Γουέστ Χαμ (17:00)
Νιουκάστλ-Ίπσουιτς (17:00)
Σαουθάμπτον-Φούλαμ (17:00)
Γουλβς-Λέστερ (17:00)

Κυριακή 27/04

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (18:30)

Παρασκευή 01/05

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπρέντφορντ (21:30)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από