Γουέστ Χαμ – Λέστερ 2-0: Άνετη επικράτηση για τα «σφυριά»

Η Γουέστ Χαμ δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Λέστερ και με το γκολ του Σούτσεκ (21’) και το αυτογκόλ του Βέστεργκαρντ (43’) έφτασε στην νίκη με 2-0 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στην 27η αγωνιστική της Premier League

Η Γουέστ Χαμ πέρασε ένα άνετο βράδυ κόντρα στην Λέστερ στο «London Stadium» και επικράτησε με 2-0 για την 27η αγωνιστική της Premier League. Τέταρτη σερί ήττα για τις «αλεπούδες» που έχουν κολλήσει στην 19η θέση και τους 17 βαθμούς. Θετικός για όσο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντίνος Μαυροπάνος.

Στα πρώτα λεπτά ο αγώνας ήταν «φτωχός» από φάσεις με τα «σφυριά» να έχουν την υπεροχή χωρίς, όμως να δημιουργούν ευκαιρίες. Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη της Γουέστ Χαμ έφερε και το γκολ που άνοιξε το σκορ, στο 21’, με τον Σούτσεκ. Ο Κρέσγουελ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Χέρμανσεν να αποκρούει το κοντινό πλασέ του Κουντούς και τον Τσέχο μέσο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή Ευρώπης για την Μπολόνια, 2-1 τη Μίλαν

Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν την απόδοση του και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 39’ με το σουτ του Μπόουεν να περνά ελάχιστα εκτός στόχου. Τρία λεπτά μετά ήρθε και το 2-0. Μετά από μία εκτέλες κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπόουεν έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και έκανε το γύρισμα με την μπάλα να βρίσκει στον Βέστεργκαρντ και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στην αρχή της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ που θα του βάλει ξανά στο παιχνίδι και έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν στο 61’, αλλά η κεφαλιά του Εντιντί από πλεονεντική θέση, πέρασε άουτ. Επτά λεπτά μετά, ο Αρεόλα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την προσπάθεια του Βέστεργκαρντ.

Στην συνέχεια τα «σφυριά» διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και λίγο έλλειψε να βρουν και τρίτο γκολ με τον Μαυροπάνο στο 90+3’, αλλά η κεφαλιά του Έλληνα διεθνή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τριπλό σφύριγμα της λήξης.

Γούστ Χαμ: Αρεολά, Γουάν Μπισάκα, Τοντιμπό (66’ Μαυροπάνος), Κίλμαν, Κρέσγουελ, Σκαρλς (66’ Έμερσον), Άλβαρες (66’ Σολέρ), Γουόρντ Πράουζ, Σούτσεκ (90′ Ίρβινγκ), Μπόουεν, Κουντούς

Λέστερ: Χέρμανσεν, Τζάστιν, Φαές, Κρίστιανσεν (87’ Τόμας), Βέστεργκαρντ (87’ Ντάκα), Σουμαρέ (60’ Γουίνκς), Εντιντί, Ελ Χανούς, Ντε Κόρδοβα Ριντ (60’ Μαβιντιντί), Μπουονανότε, Βάρντι

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Γούλβς – Φούλαμ 1-2 (18′ Γκόμες – 1′ Σεσενιό, 47′ Μουνίθ)
Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 4-1 (29′, 71′ Σαρ, 59′ Ματετά, Ενκέτια 90+1′ – 52′ Ρότζερς)
Μπράιτον – Μπόρνμουθ 2-1 (12 (πεν) Πέδρο, 75′ Γουέλμπεκ, 90+1′ Ενκέτια – 61′ Κλαίφερτ)
Τσέλσι – Σαουθάμπτον 4-0 (24′ Ενκουνκού, 36′ Νέτο, 44′ Κόλγουιλ, 78′ Κουκουρέγια)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίπσουιτς 3-2
Μπρέντφορντ – Έβερτον 1-1 (45’+4′ Βισά – 77′ Ο’Μπράιεν)
Νότιγχαμ – Άρσεναλ 0-0
Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (12′ Χάαλαντ)
Λίβερπουλ – Νιουκάστλ 2-0 (11′ Σομποσλάι, 63′ Μακ Άλιστερ)
Γουέστ Χαμ – Λέστερ 2-0 (21′ Σούτσεκ, 43′ αυτ. Βέστεργκαρντ)

Βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική

08/03 14:30 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
08/03 17:00 Κρίσταλ Πάλας – Ίπσουιτς
08/03 17:00 Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον
08/03 17:00 Μπράιτον – Φούλαμ
08/03 19:30 Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα
08/03 22:00 Γούλβς – Έβερτον
09/03 16:00 Τότεναμ – Μπόρνμουθ
09/03 16:00 Τσέλσι – Λέστερ
09/03 18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ
10/03 22:00 Γουέστ Χαμ – Νιουκάστλ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από