Η καθίζηση της Γιουνάιτεντ με αριθμούς: 3η χειρότερη επίθεση στην Premier League

Η καθίζηση της Γιουνάιτεντ με αριθμούς: 3η χειρότερη επίθεση στην Premier League

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει μόλις οκτώ γκολ στην Premier League με την επίθεση της να απαρτίζεται από «παλιοσειρές» και προσωπικές επιλογές του Έρικ Τεν Χαγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έρικ Τεν Χαγκ «τραβούν» χωριστές διαδρομές με τους κόκκινους διαβόλους να αποφασίζουν την απόλυση του μετά και την ήττα που συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση κόντρα στην Γουέστ Χαμ.

Η απόφαση αυτή θα κοστίσει 18 εκ. ευρώ στον σύλλογο αλλά οι αριθμοί της ομάδας έδειχναν την επιτακτική ανάγκη για μια αλλαγή.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε την σεζόν έχοντας για τρίτη διαδοχική χρονιά τον ίδιο προπονητή και όπως είναι φυσικό οι προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει στο ρόστερ ήταν επιλογές του. Ο Τεν Χαγκ αποφάσισε ποιος μένει και
ποιος φεύγει από το Ολντ Τράφορντ. Κι όμως η δουλειά του Ολλανδού δεν βελτίωσε την κατάσταση.

Μετά από εννέα παιχνίδια στην σεζόν οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεχωρίζουν μόνο για την δυσκολία τους στο σκοράρισμα. Όχι πως δεν παράγουν ευκαιρίες αλλά ότι δεν τις αξιοποιούν για να βάλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Βάσει των αριθμών και των δεδομένων της Opta η… αρμάδα του Τεν Χαγκ έχει βρει τον «δρόμο» προς τα δίχτυα μόλις οκτώ φορές την ίδια στιγμή που τα Xgoals της στο πρωτάθλημα είναι 14,8. Έτσι προκύπτουν δύο συμπεράσματα για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Πρώτον, ότι έχει το τρίτο χαμηλότερο ενεργητικό στην κατηγορία μετά τις Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας (6) και πως είναι η ομάδα με την χειρότερη αναλογία σεgoals/Xgoals με την διαφορά να φτάνει το -6,8 τέρματα. Δηλαδή με βάση την ποιότητα των ευκαιριών της η Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να σκοράρει τουλάχιστον 6περισσότερα τέρματα.

Γκολ που μεταφράζονται σε βαθμούς που λείπουν από την ομάδα. Την ίδια στιγμή το 11παθητικό των «μπέμπηδων» να είναι ίδιο με αυτό των Τσέλσι και Άστον Βίλα, ομάδες που κι αυτές έχουν στόχο την τετράδα αλλά έχουν σκοράρει τουλάχιστον διπλάσια τέρματα μέχρι στιγμής με τους «μπλε» να έχουν σκοράρει 19 και τους «χωριάτες» 16 φορές.

Και μπορεί μεν η δουλειά του προπονητή να «τελειώνει» έξω από της τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά και η στελέχωση του ρόστερ και η επιλογή των 11 μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι δική του αρμοδιότητα. Εν ολίγοις, ο τεν Χαχ κράτησε τα υλικά που του άρεσαν, πρόσθεσε όσα ήθελε και μπορούσε αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ανεπαρκές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ