Ο Τεν Χαγκ έφυγε αλλά το μείζον θέμα είναι ο «διάδοχος» του Ολλανδού

Ο Τεν Χαγκ έφυγε αλλά το μείζον θέμα είναι ο «διάδοχος» του Ολλανδού

Ο Έρικ Τεν Χαγκ απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά το μείζον πλέον θέμα για την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου είναι η πρόσληψη προπονητή που θα εμπνεύσει

Ο Έρικ Τεν Χαγκ αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου αποφάσισε την απομάκρυνση του Ολλανδού μετά την χθεσινή ήττα από την Γουέστ Χαμ.

Η αλήθεια είναι πως ο 54χρονος τεχνικός είχε ξοδέψει πολλά «κανονάκια» πριν φτάσουμε στην τελευταία εξέλιξη και όλοι γνώριζαν πως το «διαζύγιο» ήταν θέμα χρόνου.

Οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ έδωσαν πίστωση χρόνου στον Ολλανδό κόουτς και το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου είναι έλλειψη υπομονής.

Και υπομονή υπήρξε και καλή διάθεση για να καταφέρει ο Τεν Χαγκ να παρουσιάσει μια ομάδα που θα μπορούσε να γίνει ανταγωνιστική σε ότι αφορά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Αν όχι απ’ την φετινή σεζόν γιατί κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο, τουλάχιστον να υπήρχε μια βελτίωση και μια προοπτική.

Ούτε βελτίωση όμως υπήρξε κι όσο για προοπτική; Με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να «σώσει» την χρονιά εξασφαλίζοντας μια θέση στο Europa League.

Αυτός όμως δεν μπορεί να είναι στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο Σερ Ράτκλιφ αποφάσισε την απόλυση του Τεν Χαγκ.

Το λάθος του καλοκαιριού

Κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στο μεγάλο λάθος που έκαναν οι διοικούντες την αγγλική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Όλοι έβλεπαν πως ο Τεν Χαγκ δεν είχε την δυνατότητα να κάνει το παραπάνω βήμα με την Γιουνάιτεντ κι ενώ τα «σενάρια» για αντικατάσταση του Ολλανδού έδιναν και έπαιρναν, η διοίκηση της ομάδας του Μάντσεστερ αποφάσισε την παραμονή του 54χρονου τεχνικού.

Αποδείχθηκε πως ήταν μια λανθασμένη απόφαση και το χειρότερο είναι πως ενώ όλα «φώναζαν» για αλλαγή «φρουράς» στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, οι ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας πήραν μια ακατανόητη απόφαση.

Μια απόφαση την οποίο πληρώνει τώρα η αγγλική ομάδα κι ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά από τα προβλήματα.

Η επιλογή για το μέλλον

Ο Τεν Χαγκ αποτελεί όπως προαναφέραμε παρελθόν από την Γιουνάιτεντ αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγγλική ομάδα. Τα προβλήματα παραμένουν και μάλιστα είναι μεγάλα. Το αν είναι και δυσεπίλυτα θα απαντηθεί μέσα στην διάρκεια φετινής χρονιάς και μεγάλο ρόλο θα παίξει η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου.

Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως χρέη υπηρεσιακού τεχνικού θ’ ασκήσει ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ αλλά θα υπάρξει άμεσα πρόσληψη προπονητή.

Πολλά ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά το θέμα δεν είναι η ονοματολογία. Το ζητούμενο για την Γιουνάιτεντ είναι να βρει προπονητή που θα μπορέσει να δώσει όραμα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αντέχει στην πίεση.

Ο διάδοχος του Τεν Χαγκ πρέπει να είναι έτοιμος για να σηκώσει μεγάλο βάρος κι αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου.

Το να βρει η Γιουνάτεντ έναν προπονητή, ακόμα και με καλό όνομα και καλό βιογραφικό, είναι το μόνο εύκολο ακόμα και τούτη την ώρα.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι δεν είναι αυτό το μείζον θέμα για την Γιουνάιτεντ αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι επιλογές ήταν πολλές και λανθασμένες μετά την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το μόνο που δεν θέλει η αγγλική ομάδα είναι μιαν ακόμα αποτυχημένη απόφαση.

Αφήσαμε για το τέλος το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν, ενός προπονητή που έχει δουλέψει σε τεράστιο σύλλογο, την Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως ο Γάλλος να είναι η λύση για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ