Λέστερ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3: Θρίαμβος της Νότιγχαμ με ηγέτη τον Γουντ

Λέστερ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3: Θρίαμβος της Νότιγχαμ με ηγέτη τον Γουντ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζει την εντυπωσιακή της κούρσα στην Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Λέστερ με 3-1

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εντυπωσιακή, είναι ασταμάτηση και «τρελαίνει» την Πρέμιερ Λιγκ με την φετινή της πορεία. Η Νότιγχαμ πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Λέστερ με 3-1 και δείχνει ότι είναι έτοιμη για να πετύχει μεγάλα πράγματα στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα.

Ήταν μια πανάξια νίκη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν τους 16 βαθμούς και βρίσκονται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Μια θέση που οδηγεί στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού και την ήττα του Ολυμπιακού

Μια ματιά στη βαθμολογία φανερώνει πως η Φόρεστ είναι έναν βαθμό πίσω από την τέταρτη Άστον Βίλα και την τρίτη Άρσεναλ και μόλις πέντε από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μια μυθική πορεία που είναι βέβαια αποτέλεσμα εντυπωσιακών εμφανίσεων.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά είχε και πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει δύο και τρία ακόμα γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα στο 16’ με ωραίο σουτ του Γέιτς από το ύψος της περιοχής, αλλά εφτά λεπτά αργότερα η Λέστερ «απάντησε» με γκολ του Βάρντι.

Όπως προαναφέραμε η Νότιγχαμ είχε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ και σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Λέστερ, Έρμανσεν πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Η πρώτη και μάλλον… απίστευτη ήταν στο 27’ όταν ο Ντομίνγκες βρέθηκε σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, σούταρε αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση.

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε η δεύτερη μεγάλη απόκρουση του γκολκίπερ της Λέστερ σε δυνατό σουτ του Χάντσον Οντόι.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας και προκάλεσαν προβλήματα στην αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα.

Γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ξεκίνησε ιδανικά και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, καθώς η ομάδα του Εσπίριτο Σάντο κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 47’.

Ο Γουντ δέχθηκε την πάσα στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων. Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ με μεγάλο βαθμό δυσκολίας από τον Γουντ, που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν το… πόδι από το γκάζι, καθώς δημιούργησαν κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ.

Κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, πάλι με τον Γουντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο 60′ το λάθος του Φαές και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λέστερ για το 1-3.

Ο Γουντ ήταν ο ηγέτης της Φόρεστ στην έδρα των «αλεπούδων» κι έκανε άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, επιβεβαιώντας ξανά ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα πρέπει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχαν, είχαν και δοκάρι σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους την φετινή περίοδο.

Ήταν μια τεράστια και δίκαιη νίκη της Νότιγχαμ, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να έχει πετύχει και περισσότερα τέρματα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πίεσε πολύ καλά την Λέστερ και είχε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Έβγαλε καλές κόντρες και είχε τον απόλυτο έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα, κατακτώντας πανάξια μια τεράστια νίκη.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε η Νότιγχαμ, με σκόρερ τον Γουντ στο 47’, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Ήταν γκολ που επιβεβαίωσε την υπεροχή των φιλοξενούμενων κι έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Νότιγχαμ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Φαές πέρασε πολύ δύσκολο βράδυ με αντίπαλο τον Γουντς και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον άσο της Νότιγχαμ. Ο στόπερ της Λέστερ ήταν αυτός που έκανε το μεγάλο λάθος στην φάση του τρίτου γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γκρεγκ Πόουσον δεν είχε προβλήματα στο παιχνίδι.

ΣΚΟΡΕΡ Βάρντι 23’ – Γέιτς 16’, Γουντ 47’, 60’

ΛΕΣΤΕΡ: Χέρμανσεν, Τζάστιν, Φάες, Οκόλι, Περέιρα (68’Ελ Κανούς), Μπουανανότε, Γουίνκς, Εντιντί (74′ Σουμαρέ), Μαβιντίντι (68′ Αγιού), Φατάβου, Βάρντι

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σελς, Άινα, Μορένο, Μουρίγιο, Μιλένκοβιτς, Γιάτς, Ντομίνγκες, Άντερσον, Χάντσον-Οντόι (76’ Ζότα Σίλβα), Ελάνγκα(76’ Σόσα), Γουντ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ