Σε «τροχιά» Ευρώπης η απίθανη Νότιγχαμ – Ανέβηκε στην 5η θέση μετά το μεγάλο διπλό επί της Λέστερ

Σε «τροχιά» Ευρώπης η απίθανη Νότιγχαμ – Ανέβηκε στην 5η θέση μετά το μεγάλο διπλό επί της Λέστερ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε με 3-1 από το «King Power» επί της Λέστερ και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας κάνοντας όνειρα Ευρώπης.

Το σπουδαίο διπλό της Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Λέστερ άνοιξε το πρόγραμμα της 9ης στροφής της Premier League. Η ομάδα του Εσπίριτο Σάντο επικράτησε με 3-1 στο «King Power» των «αλεπούδων» και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κάνοντας όνειρα Ευρώπης. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τη Φόρεστ που έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και σε ανοδική πορεία.

Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι της Άρσεναλ με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της αγωνιστικής. Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται τους «κόκκινους» του Κώστα Τσιμίκα το απόγευμα της Κυριακής (27/10, 18:30) στο «Emirates», στην αναμέτρηση που κλείνει την αυλαία της 9ης ημέρας, με τους δύο «μονομάχους» να θέλουν τους τρεις βαθμούς για τους δικούς τους λόγους. Οι μεν Λονδρέζοι για να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Μπόρνμουθ και να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή, η δε ομάδα του Άρνε Σλοτ, η οποία προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι με την Τσέλσι, για να παραμείνει στο… ρετιρέ.

Διαβάστε επίσης: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 76-81: Αφεντικό στην Πόλη…

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την -πρωταθλήτρια και αήττητη (6-2-0)- Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ακολουθεί τη Λίβερπουλ από απόσταση ενός βαθμού. Οι «πολίτες» έχουν θεωρητικά ευκολότερη αποστολή, καθώς υποδέχονται την -εκ των ουραγών- Σαουθάμπτον και θα «κυνηγήσουν» το (τρίτο διαδοχικό) «τρίποντό» τους στο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Νιούκαστλ και η «μονομαχία» της Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο. Οι δύο ομάδες έχουν χάσει αρκετό έδαφος σε σχέση με τους πρωτοπόρους και χρειάζονται τη νίκη, προκειμένου να «αναρριχηθούν» βαθμολογικά, την ώρα που βρίσκονται υπό… πίεση οι προπονητές τους, τόσο ο Έρικ τεν Χαγκ στους «κόκκινους διαβόλους», όσο και ο Χούλεν Λοπετέγκι στα «σφυριά».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Λέστερ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3
Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ 26/10
Μπρέντφορντ-Ίπσουιτς 26/10
Μπράιτον-Γουλβς 26/10
Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 26/10
Έβερτον-Φούλαμ 26/10
Τσέλσι-Νιούκαστλ 27/10
Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 27/10
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γ. 27/10
Άρσεναλ-Λίβερπουλ 27/10

H βαθμολογία της Premier League:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ