Λίβερπουλ: Μεταβαίνει από τη Νike στην Adidas με συμβόλαιο εκατομμυρίων

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ όταν η Λίβερπουλ τερματίσει τη σχέση της με τη Nike τον ερχόμενο Ιούνιο - Θα κερδίζει 72 εκατομμύρια ανά σεζόν

H Λίβερπουλ θα κερδίζει 72 εκατομμύρια ανά σεζόν ξεκινώντας από το 2025-26 χάρη στη συμφωνία της με την adidas, διπλάσια από αυτά που κερδίζει αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ με τη Nike.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ όταν η Λίβερπουλ τερματίσει τη σχέση της με τη Nike τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Ολυμπιακού για Μάλμε!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «The Guardian», η Adidas θα είναι χορηγός της Λίβερπουλ για πέντε σεζόν, έναν χρόνο περισσότερο από ό,τι έντυσε την ομάδα στην τελευταία της συνεργασία, μεταξύ 2006 και 2012.

Η Nike «ντύνει» την ομάδα από τη σεζόν 2020-21, πληρώνοντας στον σύλλογο περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που απέχει πολύ από αυτό που εισπράττουν άλλοι σύλλογοι, όπως η Μπαρτσελόνα, η οποία λαμβάνει περίπου 150 εκατ. ευρώ ετησίως για τη συμφωνία της με την αμερικανική εταιρεία.

Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, λαμβάνουν μεταξύ 70 και 75 εκατομμύρια στις αντίστοιχες συμφωνίες τους με τις Adidas, Puma και Nike, αλλά απέχουν πολύ από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στη συνεργασία της με την Adidas.

Όλα ανοιχτά με τον Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ!

Σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Λίβερπουλ για την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, δήλωσε πως βρίσκεται ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός διάγει αισίως την έβδομη χρονιά του στο «Ανφιλντ», όπου μετακόμισε το 2018, προερχόμενος από τη Σαουθάμπτον, και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας, η οποία κατέκτησε στο διάστημα αυτό ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο League Cup Αγγλίας, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

«Μπορώ να πω ότι υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους. Ξεκίνησαν, αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον» δήλωσε ο 33χρονος σέντερ μπακ και πρόσθεσε: «Όλη μου η εστίαση είναι στη Λίβερπουλ, στο να κερδίσουμε τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και τίποτα άλλο. Αισθάνομαι πολύ καλά, σωματικά και πνευματικά, και περνάω καλά. Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στη Λίβερπουλ και στο να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά».

Ο Φαν Ντάικ είναι ένας από τους τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, μαζί με τον Μο Σαλάχ και τον Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ, που έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Στις αρχές της σεζόν, ο νέος προπονητής των «κόκκινων», Άρνε Σλοτ, είχε δηλώσει ότι οι τρεις παίκτες θα πρέπει να «κερδίσουν» τα νέα συμβόλαιά τους, μέσα από τις εμφανίσεις τους τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από