Για ποιον λόγο μέτρησε το buzzer beater του Στόουνς στο Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στην έδρα της Γουλβς με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο 90+5, όμως η Premier League εξήγησε τι ακριβώς συνέβη στην τελευταία φάση και στην κεφαλιά του Στόουνς.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια τεράστια νίκη με 2-1 απέναντι στη Γουλβς, με τον Τζον Στόουνς να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση.

Στο 90+5 οι πολίτες είχαν κερδίσει κόρνερ και ο Άγγλος στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοσέ Σα με μια φανταστική κεφαλιά. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη, επειδή ο εκτεθειμένος Μπερνάρντο Σίλβα βρισκόταν μπροστά στον Πορτογάλο τερματοφύλακα τη στιγμή της εκτέλεσης, όμως ο VAR κάλεσε τον Κάβανα να ελέγξει τη φάση.

Ο ρέφερι έκρινε πως ο Πορτογάλος δεν επηρεάζει τον συμπατριώτη του κι έδειξε τη σέντρα, δίνοντας το έναυσμα των πανηγυρισμών της απόδρασης της Σίτι.

Ο επίσημος λογαριασμός X του Match Centre της Premier League εξέδωσε μια εξήγηση λίγο μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Η ανάρτηση για το γκολ της Μάντσεστερ Σίτι

«Το γκολ του Στόουνς ακυρώθηκε σε κανονική ροή αγώνα, επειδή ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, ο VAR είδε ότι ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν ήταν στο οπτικό πεδίο του Ζοσέ Σα και δεν επηρέασε τον τερματοφύλακα», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet της Premier League.

Οι επίσημοι κανονισμοί της FA αναφέρουν:

• Ενας παίκτης που κινείται από ή στέκεται σε θέση οφσάιντ είναι εμπόδιο σε έναν αντίπαλο και παρεμβαίνει στην κίνηση του αντιπάλου προς την μπάλα. Αυτό είναι παράβαση οφσάιντ εάν επηρεάζει την ικανότητα του αντιπάλου να παίξει με την μπάλα; Εάν ο παίκτης μπει στο δρόμο του αντιπάλου και εμποδίζει την πρόοδο του αντιπάλου (π.χ. μπλοκάρει τον αντίπαλο) η παράβαση θα πρέπει να τιμωρείται σύμφωνα με τον κανονισμό 12.

• Ενας παίκτης σε θέση οφσάιντ κινείται προς την μπάλα με σκοπό να παίξει την μπάλα και δέχεται φάουλ πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει την μπάλα, ή αμφισβητήσει έναν αντίπαλο για την μπάλα, το φάουλ τιμωρείται όπως συνέβη πριΜάντσεστερ Σίτιν το οφσάιντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από