Αλλαγή κανονισμών φέρνει τα «πάνω – κάτω» στην Premier League

Αλλαγή κανονισμών φέρνει τα «πάνω – κάτω» στην Premier League

Την αλλαγή των κανονισμών στις καθυστερήσεις από τους τερματοφύλακες μπορεί να φέρει τα «πάνω - κάτω» στο ποδόσφαιρο.

H Premier League είναι έτοιμη να αλλάξει του κανονισμούς και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που παίζονται, μέχρι και σήμερα, οι αγώνες.

Η αγγλική λίγκα σκέφτεται να αλλάξει την ποινή που αναλογεί σε έναν τερματοφύλακα  όταν αυτός κάνει σκόπιμα καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο με τον Γουόκαπ στη φετινή Euroleague: Οι 8 ασίστ για κάθε λάθος αλλά και τα δύο καλάθια σε 4 ματς! (vids)

Το όλο εγχείρημα εξήγησε ένας θρύλος της διαιτησίας, ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ σε μια εκπομπή στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι «SkyBet»: «Η Premier League σχεδιάζει μια επανάσταση στους κανονισμούς που θα μειώσει σημαντικά τις καθυστερήσεις σε αγώνες από τους τερματοφύλακες. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι τερματοφύλακες μπορούν να έχουν την μπάλα στα χέρια τους μόνο για έξι δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου, δίνεται ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα στην αντίπαλη ομάδα.

«Στην Premier League κάτω των 21 ετών, αν ο τερματοφύλακας κρατήσει την μπάλα για οκτώ δευτερόλεπτα και δεν την αφήσει, υπάρχει κόρνερ για την άλλη ομάδα. Μετά από τρία δευτερόλεπτα, ο διαιτητής σφυρίζει την αντίστροφη μέτρηση και εάν ο τερματοφύλακας είναι αρκετά ανόητος για να κρατήσει η μπάλα, υπάρχει ένα κόρνερ», λέει ο Γουέμπ.

Μια αλλαγή που εκτιμά ο Άγγλος θρύλος και τηλεοπτικός ειδικός, Γκάρι Νέβιλ: «Μου αρέσει, νομίζω ότι μας αρέσει σε όλους. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση σε έναν αγώνα είναι επειδή οι τερματοφύλακες χρειάζονται περισσότερα από έξι δευτερόλεπτα με την μπάλα. Οι τερματοφύλακες κρατούν την μπάλα για εννέα , δέκα και μερικές φορές μέχρι 13 ή 14 δευτερόλεπτα χάνουν έξι ή επτά επιπλέον δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει ποτέ ποινή και ο κανόνας είναι ακόμα σε ισχύ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ