Μήπως ο Πεπ έχει δίκιο: Οι απανωτοί χιαστοί, το Παγκόσμιο Συλλόγων και τα… 100 ματς ανά σεζόν (vids)

Μετά τον Ρόδρι και ο Ντάνι Καρβαχάλ υπέστη ρήξη χιαστών, με τη συζήτηση για το βεβαρημένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ…

«Νομίζω πως η Μάντσεστερ Σίτι ζήτησε να μετατεθούν οι αγώνες για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες, ώστε να κάνουμε διακοπές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Όμως δεν επετράπη. Αν είπε η Premier League ναι σ’ εμάς; Όχι, απολύτως, όχι», ήταν μερικά από τα λόγια του Πεπ Γκουαρντιόλα, με αφορμή την άρνηση της Premier League να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στους «πολίτες» να ξεκουραστούν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ουσιαστικά ο Καταλανός προπονητής, πήρε θέση σχετικά με πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου με πολλά ματς μέσα στη σεζόν με τους συλλόγους και τις εθνικές τους, αφού πλέον τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και συνεχόμενα, με ελάχιστες μέρες ανάκαμψης.

Διαβάστε επίσης: Ιωαννίδης – Ελ Κααμπί, η απόλυτη σύγκριση: Δύο «πιστόλια» με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά (vids)

Και κάπως έτσι ανοίγει ξανά η συζήτηση για το κατά πόσο βεβαρημένο είναι το πρόγραμμα των αγώνων και έτσι επηρεάζει από την απόδοση μέχρι και την υγεία των ποδοσφαιριστών, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά των Ρόδρι και Ντάνι Καρβαχάλ, με τους δύο Ισπανούς να έχουν υποστεί αμφότεροι ρήξη χιαστών.

Ο μέσος της Σίτι, όπως και ο αμυντικός της Ρεάλ, αναμένεται να χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν και να λείψουν από τις υποχρεώσεις των ομάδων τους, όντας πολύτιμες μονάδες και οι δύο.

Μοιραία ανοίγει ξανά η συζήτηση για το κατά πόσο βεβαρημένο είναι το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, ειδικά από τη στιγμή που το προσεχές καλοκαίρι, του 2025, 32 κορυφαίες ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα Μουντιάλ… συλλόγων.

Ανεξάρτητα με το αν το «Μουντιάλ» γίνει ή όχι, η συζήτηση για την αρνητική επίδραση των πολλών αγώνων μέσα στη σεζόν στους ποδοσφαιριστές, άνοιξε και θα… παραμείνει ανοικτή, αφού πλέον όλο και περισσότεροι σχολιάζουν το εν λόγω ζήτημα, με έναν από τους πιο πρόσφατους να είναι ο Κάρλο Αντσελότι.

«Η FIFA πρέπει να το ξεχάσει. Οι παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένα μόνο παιχνίδι της Ρεάλ αξίζει 20 εκατομμύρια ευρώ και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για όλη τη διοργάνωση. Δεν θα γίνει. Όπως και εμείς, έτσι κι άλλοι σύλλογοι, θα απορρίψουν την πρόσκληση», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ, για το Παγκόσμιο Συλλόγων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από