Η… δύσκολη ζωή του Πεπ χωρίς τον Ρόδρι: Τι δείχνουν οι αριθμοί για την απουσία του Ισπανού μέσου στη Σίτι (pics+vid)

O Ρόδρι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του και ο Πεπ Γκουαρντιόλα καλείται να βρει τον τρόπο που θα καλύψει το κενό του. Ωστόσο όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί αυτός είναι ένας δύσκολος «γρίφος»

Η ατυχία χτύπησε τη… πόρτα της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστού στο πρόσφατο ντέρμπι με την Άρσεναλ κι έτσι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να προβληματίζεται για την αντικατάστασή του.

Ο Ισπανός μέσος, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτή τη στιγμή κατά πολλούς, είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» στις επιτυχίες των «Πολιτών» τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι και ο άνθρωπος που χάρισε στον αγγλικό σύλλογο το πρώτο Champions League της ιστορίας του με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε επίσης: Η ώρα του Super Cup: Οι «μάχες» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για μια θέση στον τελικό

Ο Καταλανός προπονητής εμπιστεύεται με… κλειστά τα μάτια τον 28χρονο χαφ, ο οποίος από το 2019 όταν κι έφτασε στο Μάντσεστερ είναι βασικός και αναντικατάστατος, με την απουσία του να είναι κάτι παραπάνω από «αισθητή».

Αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί, καθώς από το 2019 η Σίτι έχει χάσει μόνο το 11% από τους 260 αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο Ισπανός μέσος, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 24% όταν δεν παίζει (45 αγώνες) ο πολυτιμότερος παίκτης του τελευταίου Euro 2024. Με τον Ρόδρι στη σύνθεση, η Σίτι κερδίζει 2,36 πόντους ανά παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοργανώσεων. Χωρίς αυτόν στο γήπεδο η μεγάλη αγγλική ομάδα κερδίζει 2,04 βαθμούς.

Bέβαια, στη Premier League τα στατιστικά του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά καθώς σε 174 παιχνίδια που αγωνιστεί έχει ηττηθεί 19 φορές (10,9%), ενώ σε 21 παιχνίδια χωρίς αυτόν η Σίτι έχει γνωρίσει την ήττα σε 7 ματς (33.3%).


Η Μάντσεστερ Σίτι χάνει ένα παιχνίδι στα 10 μαζί του, αλλά ένα στα 4 χωρίς αυτόν. Ένα αμείλικτο στατιστικό που αναγκαστικά θα πρέπει να βελτιωθεί αν η Σίτι θέλει να διατηρήσει τον τίτλο και να στοχεύσει σε έναν νέο στο Champions League.

Πλέον, ο Γκουαρντιόλα πρέπει να βρει την λύση εκ των έσω, κάτι που για την ώρα μοιάζει… σπαζοκεφαλιά. Το πιο πιθανό σενάριο, είναι να «οπισθοχωρήσει» ένας εκ των Ματέο Κόβασιτς ή Ιλκάι Γκιντογκάν, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία, ωστόσο δεν έχουν τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να μπουν στα… παπούτσια του Ρόδρι.

Eπίσης, υπάρχει και η επιλογή του Τζο Στόουνς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε αντίστοιχο ρόλο, όμως έχει αποδειχτεί «γυάλινος» καθώς αρκετές φορές μέσα στη χρονιά μένει εκτός με προβλήματα τραυματισμών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από