Η «προφητεία» του Ρόντρι και οι κραυγές απόγνωσης των παικτών

Ο σούπερ σταρ της Σίτι είχε μιλήσει πριν τον τραυματισμό του για το εξουθενωτικό πρόγραμμα και οι φωνές διαμαρτυρίας των παικτών πληθαίνουν.

Ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, ο παίκτης που χάρισε πρόπερσι το Τσάμπιονς Λιγκ στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, βγήκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ρόντρι τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (υπέστη ρήξη χιαστού) και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Απριλίου. Επί της ουσίας θα χάσει δηλαδή όλη την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Ουνάς – Γιαζίτσι: Τι έκαναν στα 284΄που βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο για τη Λιλ (vids)

Ο τραυματισμός του διεθνούς άσου της πρωταθλήτριας Αγγλίας επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πολύ σημαντικό θέμα, τους πολλούς αγώνες που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν κάθε χρόνο οι ποδοσφαιριστές καθώς το καλεντάρι είναι… ατελείωτο.

Τραγική ειρωνεία, ότι ο Ρόντρι είχε μιλήσει πριν από το παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ για το θέμα των πολλών και συνεχόμενων αγώνων και πόσο πολύ επιβαρύνονται οι παίκτες από το καλεντάρι των αγώνων.

«Ένας παίκτης μπορεί να παίξει 40 με 50 παιχνίδια σε top επίπεδο, αλλά είναι αδύνατον να αγωνιστεί στο ίδιο επίπεδο για 60 και 70 ματς την ίδια χρονιά. Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ, είναι εξουθενωτικό για τους παίκτες» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο διεθνής άσος της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Λίγες μέρες μετά ο Ρόντρι υπέστη τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Άρσεναλ και θα μείνει για πολλούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Σήμερα, ένας άλλος σπουδαίος παίκτης, ο Ραφαέλ Βαράν ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις στα 31 του χρόνια καθώς και αυτός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Ένας παίκτης που είχε φορέσει τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας (παίζοντας αμέτρητα παιχνίδια) αναγκάζεται λόγω ενός τραυματισμού να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 31 ετών.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Τερ Στέγκεν, ο οποίος χτύπησε σοβαρά στον αγώνα των Καταλανών με την Μπέτις και θα μείνει εκτός δράσης και αυτός για όλη την σεζόν.

Είναι κι αυτό σημείο των καιρών του σύγχρονου ποδοσφαίρου με τις φωνές διαμαρτυρίας των παικτών να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες.

Ο μεγάλος αριθμός παιχνιδιών έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των παικτών και όλοι τονίζουν πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κάθε μέρα που περνά οι φωνές διαμαρτυρίας γίνονται όχι απλά περισσότερες αλλά και πιο δυνατές, με ένα και μοναδικό στόχο. Να βρεθεί μια λύση σε ότι έχει να κάνει με το καλεντάρι γιατί πολύ απλά οι παίκτες αδυνατούν να παίξουν σε τόσα πολλά παιχνίδια κάθε χρόνο.

Οι συχνοί και σοβαροί τραυματισμοί φανερώνουν και το μέγεθος του προβλήματος και είναι σίγουρο πως η κατάσταση έχει φτάσει στο… απροχώρητο.

Απομένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ή αν τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν, χωρίς καμιά διάθεση αλλαγής πορείας.

Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες είναι στα… κάγκελα και ζητούν άμεση λύση στο θέμα των πολλών αγώνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από