Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Γλύτωσε τoυς «πολίτες» στο 90’+8′ ο Στόουνς

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Γλύτωσε τoυς «πολίτες» στο 90’+8′ ο Στόουνς

Με γκολ του Τζον Στόουνς στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) απέναντι στην Άρσεναλ και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που έσπασε… καρδιές, η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ισόπαλη 2-2 στο «Έτιχαντ» με την Άρσεναλ, για την 5η αγωνιστική της Premier League, χάρη στο τέρμα του Τζον Στόουνς στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας είχε τρία γκολ στο πρώτο μέρος, συν μία αποβολή για τους «κανονιέρηδες» που έπαιξαν όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Λεάντρο Τροσάρ, κάνοντας έξαλλο τον Μικέλ Αρτέτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9′, φτάνοντας τα 100 γκολ με τους «πολίτες» σε 105 εμφανίσεις. Ισοφαρίζοντας έτσι τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε κάνει κάτι ανάλογο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η απάντηση της Άρσεναλ δεν άργησε να έρθει, με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι να φέρνει τον αγώνα στα ίσα στο 22ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γκάμπριελ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-1 και έστειλε τους «κανονιέρηδες» μπροστά στο σκορ. Όμως πριν το σφύριγμα του διαιτητή, ο Τροσάρ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη.

Όπως ήταν λογικό, στο δεύτερο 45λεπτο η Σίτι έψαξε με… μανία το γκολ της ισοφάρισης, όμως αυτό δεν έμοιαζε να έρχεται. Εκεί όμως που όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους, ο Τζον Στόουνς στο 90’+8′ νίκησε τον Ράγια και έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του με το τελικό 2-2.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (78’ Στόουνς), Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (21’ Κόβατσιτς), Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Σαβίνιο (78’ Γκρίλις), Ντοκού (69’ Φόντεν), Χάαλαντ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Τίμπερ (90+2’ Λιούις Σκέλι), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι (74’ Κίβιορ), Παρτέι, Ράις, Χάβερτζ, Σακά (46’ Γουάιτ), Μαρτινέλι (87’ Ζεσούς), Τροσάρ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ