Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε στο BBC το επόμενο βήμα της Νότιγχαμ Φόρεστ (pics)

Ο ηγέτης της βρετανικής ομάδας θέλει να μετατρέψει το City Ground σε ένα υπερσύχρονο γήπεδο 50.000 θέσεων - «Θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Αγγλία», δήλωσε.

Στιγμές δόξας ζει η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τη βρετανική ομάδα να έχει εδραιωθεί πλέον στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου και να έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αναγνώριση των φιλάθλων, αλλά και των παραγόντων των συλλόγων της Premier League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εκτοξεύσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να την μετατρέψει μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League, με τον ηγέτη του συλλόγου να έχει βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην αναγέννηση του κλαμπ. Ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας υποσχέθηκε στον κόσμο του συλλόγου ότι θα επαναφέρει τους Reds στην κορυφαία κατηγορία του βρετανικού ποδοσφαίρου και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τα κατάφερε.

Μια σπουδαία επιτυχία, που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τους φιλάθλους της Φόρεστ να τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστικό όταν το πανό που είχαν μαζί τους οι φίλαθλοι της ομάδας στο πρόσφατο παιχνίδι με την Λίβερπουλ, στο οποίο απεικονίζονταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και από κάτω έγραφε: «Ο Σερίφης του Νότιγχαμ».

Ένα πανό δείγμα της αγάπης, του σεβασμού και της εκτίμησης που θρέφουν οι οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα για τον βρετανικό σύλλογο, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο BBC. Ο ηγέτης της Νότιγχαμ Φόρεστ θέλει να μετατρέψει την ιστορική έδρα του συλλόγου (σ.σ City Ground) σε ένα γήπεδο 50.000 θέσεων.

Η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη υπερβαίνει τα ήδη υπάρχοντα σχέδια, τα οποία ήθελαν να αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου από 30.000 σε 42.000 θέσεις μέσω της ανοικοδόμησης της κερκίδας Πίτερ Τέιλορ και της επέκτασης της κερκίδας του Μπρίτζφορντ. Αυτά τα σχέδια, μάλιστα, ήταν σε… κίνδυνο, όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου του Νότιγχαμ, που κατέχει τη γη όπου βρίσκεται το στάδιο και του συλλόγου κατέρρευσαν λόγω αυξημένων απαιτήσεων του Δήμου.

Ωστόσο, τον Ιούλιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ό,τι χρειαζόταν για να λυθεί το πρόβλημα, με τη Φόρεστ να αγοράζει από τον Δήμο του Νότιγχαμ τη γη όπου βρίσκεται το γήπεδο. Μια κίνηση που εξασφαλίζει το μέλλον του συλλόγου για τα επόμενα 126 χρόνια.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο BBC East Midlands Today και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλούς οπαδούς και μια πολύ μεγάλη λίστα αναμονής για εισιτήρια διαρκείας. Είμαι σίγουρος ότι ένα γήπεδο 50.000 θέσεων θα είναι πάντα γεμάτο», συμπλήρωσε.

Ο ηγέτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, σεβόμενος τις ρίζες του συλλόγου, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι η ομάδα να παραμείνει στο City Ground. «Εδώ ανήκει η ομάδα και η παράδοσή της», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το γήπεδο είναι πολύ σημαντικό και για την πόλη. «Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη του Νότιγχαμ. Θέλω τα επόμενα χρόνια να έχουμε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Αγγλία. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μου στόχος αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, συνεχίζει τις ενέργειες για να γιγαντώσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να την μετατρέψει σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Με κορυφαίους ποδοσφαιριστές και ένα γήπεδο υψηλού επιπέδου, όπως αρμόζει στον σύλλογο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από