Το φανταστικό πλάνο του σερ Ράτκλιφ για νέο μυθικό γήπεδο της Γιουνάιτεντ

Το φανταστικό πλάνο του σερ Ράτκλιφ για νέο μυθικό γήπεδο της Γιουνάιτεντ

Ο μεγαλομέτοχος της αγγλικής ομάδας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με την κατασκευή ενός απίστευτου γηπέδου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ξεκινήσει καλά τον φετινό μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ και οι διαμαρτυρίες για την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι… αμέτρητες.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, σερ Τζιμ Ράτκλιφ προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν τη Γιουνάιτεντ αλλά αυτό που έχει προτεραιότητα (και όχι άδικα) για τον ιδιοκτήτη της ομάδας είναι η κατασκευή νέου γηπέδου.

Διαβάστε επίσης: H ξεχασμένη ιστορία Κολέ και Ολυμπιακού: «Λυπάμαι που δεν δέχθηκα», η ατάκα 10 χρόνια μετά (pic)

Το Ολντ Τράφορντ είναι συνδεδεμένο με την Γιουνάιτεντ, θα είναι πάντα το «θέατρο των ονείρων» αλλά είναι ένα γήπεδο που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, όπως είναι η ομάδα του Μάντσεστερ.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πλάνο που έχει στα σκαριά ο σερ Ράτκλιφ για την κατασκευή νέου γηπέδου της Γιουνάιτεντ και η αγγλική εφημερίδα Sun αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ, πως ο πανίσχυρος ιδιοκτήτης της ομάδας, σχεδιάζει ένα μέγκα γηπεδικό πρότζεκτ.

Γήπεδο 100.000 θέσεων με κόστος 2 δισεκατομμύρια λίρες!

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό ρεπορτάζ, ο σερ Ράτκλιφ και το επιτελείο του έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον δήμαρχο της πόλης αλλά και άλλες αρχές της περιοχής για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Πάντα με βάση τις σχετικές πληροφορίες, το πλάνο του ιδιοκτήτη της Γιουνάιτεντ είναι ένα γήπεδο χωρητικότητας 100.000 θεατών, το οποίο θα είναι ένα «Γουέμπλεϊ» του Βορρά και το κόστος για την κατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου θα φτάσει (σύμφωνα με τους σχεδιασμούς) τα δύο δισεκατ. λίρες, σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και υπάρχει θετικό κλίμα για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς η κατασκευή ενός νέου γηπέδου για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της πόλης, ειδικά με την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.

Η Sun μάλιστα κάνει λόγο για θεαματική πρόοδο στις συνομιλίες για την προώθηση του έργου κι αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει πολλά.

Ο Ράτκλιφ θεωρεί πως αυτή η κίνηση θα διαμορφώσει ένα σκηνικό μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αναμένεται ν’ «απογειώσει» και αγωνιστικά την αγγλική ομάδα.

Ο δήμαρχος της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ φαίνεται να καλωσορίζει τα σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

«Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την περιοχή του Μάντσεστερ γιατί η πόλη μας έχει δύο πανίσχυρα brand names στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είμαστε σε συζητήσεις για το θέμα».

Δεν θα γκρεμιστεί το Ολντ Τράφορντ

Μια παράμετρος της υπόθεσης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το νυν γήπεδο της Γιουνάιτεντ, το ιστορικό Ολντ Τράφορντ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει η Sun η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου δεν σκοπεύει να γκρεμίσει το μυθικό «θέατρο των ονείρων».

Το πλάνο είναι να μειωθεί η χωρητικότητα σε 35.000 θεατές και να χρησιμοποιηθεί από τα τμήματα ακαδημίας αλλά και την γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Απομένει λοιπόν να δούμε αν θα προχωρήσει το φιλόδοξο σχέδιο του σερ Ράτκλιφ για την κατασκευή νέου γηπέδου, με στόχο να γίνει η Γιουνάιτεντ η ομάδα με την μεγαλύτερη έδρα στην Ευρώπη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο μυαλό του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας, η κατασκευή νέου γηπέδου είναι ο πρώτος και ο μεγαλύτερος στόχος. Είναι άλλωστε και η απαίτηση των οπαδών του συλλόγου και ο σερ Ράτκλιφ θέλει να γράψει ιστορία στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ