Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2: Με το «δεξί» στην μετά Κλοπ εποχή οι «κόκκινοι»

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2: Με το «δεξί» στην μετά Κλοπ εποχή οι «κόκκινοι»

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο της Λίβερπουλ, με τους «Reds» να επικρατούν 2-0 στην έδρα της Ίπσουιτς - Γκολ και ασίστ ο Σαλάχ

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην μετά Κλοπ εποχή, επικράτησε 2-0 στην έδρα της Ίπσουιτς με τα γκολ των Ζότα (60′) και Σαλάχ (65′) και ο Άρνε Σλοτ έγινε ο πρώτος προπονητής των «Reds» που κάνει ντεμπούτο με νίκη, από το 1998 και τον Ζεράρ Ουγιέ.

Ο Αιγύπτιος εξτρέμ έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του, πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο και έφτασε τα 9 σε πρεμιέρα της Premier League, όντας πρώτος στη σχετική λίστα. Την ίδια, ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε ως αλλαγή, παίρνοντας την θέση του Ρόμπερτσον στο 78ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα – Οι αποδόσεις για τον νικητή της Super League

Η Λίβερπουλ δεν μπήκε καλά στοπαιχνίδι, με τους παίκτες του Άρνε Σλοτ να μην έχουν κάποια καλή στιγμή ώστε να σκοράρουν και να… ξεκλειδώσουν την άμυνα της Ίπσουιτς. Το σκηνικό όμως άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σαλάχ, που μπήκε στην περιοχή, έδωσε παράλληλα στον Ζότα και ο Πορτογάλος πλάσαρε για το 1-0 των «κόκκινων», στο 60ό λεπτό.

Πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 65′, ο Αιγύπτιος σκόραρε για το 2-0 μετά από ωραία ενέργεια, με το γκολ αυτό να είναι ιστορικής σημασίας αφού ήταν το 9ο σε πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος και να τον κατατάσσει πρώτο στη σχετική λίστα μπροστά από τους Λάμπαρντ, Ρούνεϊ και Σίρερ.

Την επόμενη αγωνιστική η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπρέντφορντ, στο Άνφιλντ (25/8, 18:30).

Ίπσουιτς: Γουόλτον, Τουανζέμπε (74’ Σμόντικς), Βολφέντεν, Γκριβς, Ντέιβις, Λουόνγκο (65’ Τέιλορ), Μόρσι, Μπερνς (57’ Τζόνσον), Τσάπλιν (65’ Χάρνες), Χάτσινσον, Ντέλαπ (74’ Αλ-Χάμαντι)

Λίβερπουλ: Άλισον, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (76’ Μπράντλεϊ), Κουάνσα (46’ Κονατέ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (79’ Τσιμίκας), Μακάλιστερ, Χράβενμπεχ, Σομποσλάι, Σαλάχ, Ντίαζ, Ζότα (79’ Χάκπο)

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ