Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά «πόλεμο» με την Premier League και ζητά την εξάλειψη των οικονομικών κανονισμών

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά «πόλεμο» με την Premier League και ζητά την εξάλειψη των οικονομικών κανονισμών

Σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα, η Μάντσεστερ Σίτι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League, προκειμένου να βάλει τέλος σε ορισμένους οικονομικούς κανονισμούς της λίγκας

Όσο η υπόθεση των 115 παραβάσεών της να παραμένει ανοιχτή, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι περνά στην… αντεπίθεση και ανοίγει πόλεμο με την Premier League!

Σύμφωνα με τους Times, οι Πολίτες ήδη κινούνται νομικά κατά της διοργανώτριας με στόχο να θέσουν υπό αμφισβήτηση τους οικονομικούς κανονισμούς της που έχουν διχάσει τους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει για την υπόθεση Κάρμο η αποχώρηση Κονσεϊσάο

Σε ιδιωτική δίκη που θα αρχίσει τη Δευτέρα (10/06), οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στους λεγόμενους APT (Associated Party Transaction) κανονισμούς, τους κανονισμούς δηλαδή για τις συναλλαγές συνδεδεμένων μερών.

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί ορίστηκαν από την Premier League το 2021 μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από τη Σαουδική Αραβία και είναι σχεδιασμένοι ώστε να εμποδίζουν τους συλλόγους να υπερφουσκώνουν τα χορηγικά deals με εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες τους. Πρακτικά, αυτή είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και η Σίτι, η οποία φέρεται να παρουσίασε στα λογιστικά της αυξημένα έσοδα από την Etihad Airways, εταιρεία που επίσης ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και City Football Group, για να βοηθηθεί στον ισολογισμό των εξόδων και των εσόδων της.

Η Πρωταθλήτρια Αγγλίας υποστηρίζει πως αυτοί οι κανονισμοί είναι «παράνομοι» και θα διεκδικήσει μέχρι και αποζημίωση από την Premier League για οικονομική ζημία. Ο σύλλογος του Μάντσεστερ υποστηρίζει πως είναι «θύμα διακρίσεων», περιγράφοντας τους συγκεκριμένους κανονισμούς ως «τυραννία της πλειοψηφίας». Για την ακρίβεια η Σίτι ισχυρίζεται πως το γεγονός πως απαιτούνται 14 θετικές ψήφοι από τα 20 clubs της λίγκας για οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς «προσφέρει στην πλειοψηφία ανεπίτρεπτο επίπεδο ελέγχου».

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δίκης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην ξεχωριστή δίκη για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις των Σίτιζενς που αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο του 2024.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ